El Grup de Debat multiplica punts de vista

La vuitena edició va reunir un col·lectiu de persones expertes per analitzar si l'entrenador continua sent el motor del bàsquet.

01-05-2024 12:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEEB) van organitzar, el passat dimarts 30 d'abril, la vuitena sessió del Grup de Debatque reuneix un grup de persones expertes de manera periòdica per debatre sobre un tema relacionat amb el bàsquet.

En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'L'entrenador segueix sent el motor del bàsquet?'. El debat va comptar amb la participació de professionals del prestigi d'Aíto García Reneses, Carles Duran, Mireia Capdevila, Xavi Rodríguez, Ricard Casas, Adrià Alonso, Joan Albert Cuadrat, Pili Bilbao, Isaac Fernández, Cindy Lima, Miquel Nolis, Josep Bordas, Jordi Vila, Josep Claret i Valeri Malagelada. La sessió va estar coordinada per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, exdirector esportiu de la FEB, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. "Aquesta iniciativa és molt bona per al bàsquet, ja que reuniex l'opinió de persones expertes molt qualificades. L'intercanvi d'opinions sempre és molt útil per enriquir el nostre col·lectiu", va explicar Portela.

"Quan vam posar en marxa aquesta iniciativa no pensàvem que hagués aconseguit el nivell d'excel·lència que ha assolit. Crec que és una bona eina per als entrenadors", va assegurar Ferran Aril, president de l'FCBQ. "Els entrenadors som el motor que impulsa el bàsquet. És un col·lectiu que no ha deixat de treballar per millorar el món del bàsquet", va afegir Ferran Peña, president de l'ACEEB.

Els temes de les set primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019), 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020), 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs?' (20 de març), 'Ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica?' (8 de maig), 'A través del bàsquet s’adquireixen valors de vida?' (2 d'octubre), 'La importància de la tecnologia en el bàsquet actual' (28 de novembre) i 'L'evolució de l'arbitratge' (26 de febrer). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar al web de l'FCBQ.