Bàsquet Femení

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) té una sensibilitat especial amb l'esport femení, en general, i evidentment, amb el bàsquet en particular i el paper de la dona dins d’aquest.

La dedicació i impuls del bàsquet femení per part de l’FCBQ ve de lluny; des de fa molts anys, el Bàsquet Català proposa diverses iniciatives, programes i competicions pensant en femení; ha creat projectes orientats a la promoció i el desenvolupament del bàsquet femení en diferents àmbits i moments com poden ser el Segle XXI (des de fa més de 30 anys, el centre d'alt rendiment del bàsquet femení a Catalunya, en col·laboració amb la SGEAF, el CSD i la FEB); la Capitalitat del  Bàsquet Femení o la creació explícita de la Comissió del Bàsquet Femení, de recent creació, i que vol donar una forta empenta a tots aquests programes i iniciatives.

L’FCBQ vol, i ha de tenir, un paper transformador dels models i les relacions de gènere en la formació dels seus professionals. Per aconseguir-ho ha de fomentar, en les seves intervencions, la incorporació, el desenvolupament i l’aplicació de la perspectiva de gènere. Per tot això, l’FCBQ està desenvolupant projectes innovadors per tal de donar visibilitat a referents; recollir la història de les pioneres del Bàsquet Català; proporcionar formació i oportunitats a les entrenadores; o promocionar el bàsquet femení en l’edat escolar, entre d’altres propostes.

 

La Campanya #DemanaCanvi és el tret de sortida d’aquesta renovada iniciativa federativa que ens omple d’il·lusió i que, de ben segur, i gràcies a la implicació, aportació i col·laboració de tota la família del Bàsquet Català, assolirà noves fites que resultaran un èxit i tindran una repercussió mediata i immediata propera a l’equilibri, sempre a través de l’equitat.

Notícies

Agenda