El Grup de Debat es reprèn amb idees engrescadores

La tercera sessió d'aquest col·lectiu d'experts va debatre sobre 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs'.

21-03-2023 10:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEB) han reactivat aquest dilluns 20 de març el Grup de Debat, una iniciativa que es va veure interrompuda per culpa de la pandèmia. Emmarcades dins el Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), les reunions d'aquest grup d'experts passen a formar part del calendari d'actes previstos per a aquest 2023.

"La pandèmia va interrompre una iniciativa que vam començar amb molta il·lusió. Aquest és un any molt important per a nosaltres i poder reactivar aquesta activitat és un orgull. El Grup de Debat reuneix gent amb molta experiència i la casa del Bàsquet Català és el millor lloc per acollir una iniciativa d'aquest tipus. Obrir la Federació a idees i col·laboracions entre diferents agents del bàsquet és una manera d'enriquir-lo", diu Ferran Aril, president de l'FCBQ.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, director esportiu de la FEB durant 22 anys, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs' (veure conclusions). El debat va estar moderat per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ, i va comptar amb la participació de professionals del prestigi de Xavier Rodríguez, Mireia Capdevila, Joan Albert Cuadrat, Josep Claret, Jordi Martí, Maria Planas, Joan Creus, Salva Maldonado, Joan Ramon Tarragó, Miquel Nolis, Ricard Casas, Joan Vives, Manolo Flores, José Antonio Martín Bertran, Julián Felipo, Ferran Márquez, Montse Vicent o Valeri Malagelada.

Els temes de les dues primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019) i 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar clickant aquí.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari