El Grup de Debat analitza l'evolució de l'arbitratge

La 7a sessió va reunir un col·lectiu de persones expertes a la seu de la Federació per analitzar com l'arbitratge ha contribuït a fer evolucionar el bàsquet.

27-02-2024 10:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEEB) van organitzar, el passat dilluns 26 de febrer, la setena  sessió del Grup de Debatque reuneix un grup de persones expertes de manera periòdica per debatre sobre un tema relacionat amb el bàsquet.

En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'L'evolució de l'arbitratge'. El debat va estar coordinat per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ, i va comptar amb la participació de professionals del prestigi de Pilar Landeira, Santiago FernándezJosep Marcé, Víctor Mas, José Antonio Martín BertránAíto García RenesesXavi RodríguezAnna JunyerJoan CreusMireia Capdevila, Jordi VilaCindy LimaJoan Creus, Manolo Flores, Xavier Boix i Josep Claret.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, exdirector esportiu de la FEB, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. "Aquesta ha sigut la tercera sessió de la temporada d'aquesta iniciativa que realitzem amb molta il·lusió, ja que ens permet reunir un grup de persones expertes perquè aportin el seu coneixement i comparteixin les seves idees. El debat sempre ajuda a posar en comú temes molt interessants", va assegurar Ferran Aril, president de l'FCBQ.

"El tema arbitral sempre genera debat i una sessió com aquesta és enriquidora perquè tothom ha tingut la capacitat d'aixecar la vista i buscar elements interessants que serveixin per fer evolucionar el bàsquet", va explicar Portela.

Els temes de les sis primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019), 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020), 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs?' (20 de març), 'Ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica?' (8 de maig), 'A través del bàsquet s’adquireixen valors de vida?(2 d'octubre) i 'La importància de la tecnologia en el bàsquet actual' (28 de novembre). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar al web de l'FCBQ.