Departament de RRPP, Protocol i Comunicació

El Departament de RRPP, Protocol i Comunicació depén directament de la Presidència de l'FCBQ i té integrat dins seu l'Àrea de Premsa. El Departament compta amb especialistes en comunicació, i molt concretament, en relacions públiques; compta amb professionals capaços de gestionar situacions en les quals sigui convenient aplicar aquest tipus de comunicació.

El Departament té la funció d'assessorar al President i a la Junta Directiva en qüestions de relacions públiques i protocol; preparar els actes públics que organitzi la Federació; fer el seguiment de tots els actes públics que organitzen altres institucions públiques i privades relacionades amb el basquetbol a Catalunya; i donar suport i assessorament als clubs i entitats afiliades a l'FCBQ en matèria d'inauguracions, festivitats i actes en general, si així ho sol·liciten, entre d'altres tasques.

A més, amb una actitud pro-activa davant els mitjans de comunicació (MMCC), el que duu a una major importància i professionalització del gabinet de comunicació, des de l'àrea interna de Premsa integrada al Departament, treballem per fidelitzar les relacions amb els MMCC.

Funcions principals del Departament

El Departament dóna servei o està a disposició o a l'abast, a nivell: 

  • Intern / Transversal: Presidència i Junta Directiva; Gerència i Secretaria General; Departaments/Comitès de l'FCBQ i Àrees (com BQ Salut, BQ Voluntaris, BQ Solidari...), Representacions Territorials (Girona, Lleida i Tarragona), Delegació de Comarques Centrals (Manresa).
  • Altres: Fundació del Bàsquet Català (actes, esdeveniments, presentacions, gales; projectes, programes; web i xarxes socials (en coordinació); Patronat).
  • Extern: Clubs, Col·lectius del Bàsquet Català (Àrbitres, Entrenadors, Jugadors, Equips, Metges/fisioterapeutes/preparadors físics..., Aficionats; MMCC; Altres institucions relacionades amb el nostre esport o amb l'esport en general, com poden ser: UFEC, FEB, ACEB, ACB, ACELL, CEEB, Eurolliga, NBA); Altres institucions i/o Administracions, com serien: Ajuntaments, Diputacions, Secretaria General de l'Esport; Projectes concrets o entitats o empreses de diferents àmbits, com per exemple: Fundació Guné, Càritas; Projectes específics (Mundial, Copa de la Reina, Copa del Rei, etc.); Patrocinadors / Esdeveniments (suport). Altres.

Estructura interna i Dades de contacte del departament

  • Cap RRPP, Protocol i Comunicació: Laura Ramos Martínez
    Telèfon: 933966669
    Correu electrònic: rrpp@basquetcatala.cat