El Grup de Debat agafa impuls

La quarta sessió d'aquest col·lectiu d'experts va debatre sobre si ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica.

09-05-2023 09:45

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEB) van organitzar, el passat dilluns 8 de maig, la quarta sessió del Grup de Debat, una iniciativa inclosa dins del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) que reuneix un grup d'experts de manera periòdica per debatre sobre un tema relacionat amb el bàsquet.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, director esportiu de la FEB durant 22 anys, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. "L'objectiu d’aquesta trobada és que a partir d'un tema central puguem contrastar les nostres opinions i experiències, com si ens haguéssim trobat per prendre un cafè, amb naturalitat i sinceritat. Aquest és un grup obert a totes les persones per qui el bàsquet és una part molt important de les seves vides", assegura Portela

En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'Ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica?'. El debat va estar moderat per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ, i va comptar amb la participació de professionals del prestigi de Ferran Peña, Joan PlazaSalva Maldonado, Mireia Capdevila, Francesc de PuigPili BilbaoJordi Martí, Maria Planas, Miquel Nolis, Laura Antoja, Isaac Fernández, Álvaro Salinas o Josep Claret.

"El Grup de Debat reuneix gent amb molta experiència i la casa del Bàsquet Català és el millor lloc per acollir una iniciativa d'aquest tipus. Obrir la Federació a idees i col·laboracions entre diferents agents del bàsquet és una manera d'enriquir-lo. L'objectiu que tenim és que les conclusions arribin al major nombre possible d'entrenadors i d'entrenadores", diu Ferran Aril, president de l'FCBQ.

Els temes de les tres primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019), 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020) i 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs?' (20 de març). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar clickant aquí.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari