Capitalitat Bàsquet Femení

Què és la Capitalitat del Bàsquet Femení?

És una iniciativa que neix de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb la intenció i l’objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any. Al 2018 Espanya va ser seu del Mundial de bàsquet Femení, en l’anomenat Universo Mujer, que va representar una oportunitat de mostrar al món com es fan les coses i en quin punt estem en aquests moments. L’FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l’esport femení, va posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme fos del binomi dona - bàsquet.

Sant Feliu de Llobregat, primera Capitalitat del Bàsquet Femení

Aquest projecte ambiciós i amb intenció de mantenir-se i perdurar en el temps, va tenir com a primera seu Sant Feliu de Llobregat al 2017. Aprofitant els 90 anys d’aniversari del club local més emblemàtic de la localitat, la ciutat es va bolcar tant a nivell institucional i administratiu com a nivell esportiu, cívic i social. El suport de l’Ajuntament i de la Secretaria General de l’Esport van ser cabdals en la visualització de la Capitalitat en la seva primera edició.

Girona, segona Capitalitat del Bàsquet Femení

L’any 2018 la CBF va ser acollida per Girona, que va agafar el relleu de la ciutat del Baix Llobregat, i es va convertir en un escenari ideal per projectar el Bàsquet Femení arreu de Catalunya, Espanya, Europa i el món. Aquesta, com no podia ser d’una altra manera, va resultar un èxit de participació i divulgació del nostre esport ‘en femení’, i va rebre el suport en l’organització de l’Ajuntament de Girona, i el recolzament de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l’Esport, així com dels clubs de la ciutat.

Igualada, tercera Capitalitat del Bàsquet Femení

L’aposta de l’FCBQ per la tercera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història agafant el relleu de Girona va ser la ciutat d’Igualada, en el 2019 també Ciutat Europea de l’Esport. La capital de l’Anoia es va convertir en el centre neuràlgic del Bàsquet Femení Català.Amb un programa ple d’activitats esportives però també culturals i de lleure, i amb la fortalesa d’anar de la mà de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la Secretaria General de l’Esport, els clubs igualadins van fer visibles les seves realitats esportives, socials, formatives i de lleure, i van fer expandir i potenciar les seves inquietuds, il·lusions i van donar a conèixer, també, la història de les seves entitats en el marc d’Igualada, Capitalitat del Bàsquet Femení 2019.

Malgrat de Mar, quarta Capitalitat del Bàsquet Femení

L'any 2020 el protagonisme de la Capitalitat va recaure en la ciutat de Malgrat de Mar, convertint-se en la localitat centre del nostre esport practicat per nenes, noies, joves i no tan joves.

A causa de la pandèmia, la ciutat maresmenca va prorrogar fins juny de 2021 la seva Capitalitat per tal d'acabar de desplegar el seu calendari d'activitats previst, però adaptat a la nova situació sanitària i protocols. Un projecte de caire esportiu, cultural i de lleure, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, l’Ajuntament de Malgrat de Mar i l’AECAM (Agrupació Esportiva Clubs Alt Maresme).

Manresa, cinquena Capitalitat del Bàsquet Femení

La temporada 2021-22, la Capitalitat del Bàsquet Femení tindrà com a seu la ciutat de Manresa amb una interessant i amplia proposta d’activitats i esdeveniments de caire divers que s’iniciaran a partir del setembre del 2021 amb l’acte de relleu com a tret de sortida i s’allargaran fins juny de 2022.

Una aposta de caire esportiva, cultural i de lleure, en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, l’Ajuntament de Manresa i els clubs implicats de la zona que, de ben segur, tornaran a revalidar la importància de la Capitalitat del Bàsquet Femení, amb l’objectiu de, com a cada edició, promocionar i fomentar el bàsquet femení.

I especialment enguany, aprofitant la difusió de la campanya #DemanaCanvi de l’FCBQ per a la conscienciació i sensibilització del Bàsquet Femení.

Vine a gaudir un any més del millor bàsquet Femení amb la Capitalitat, a Manresa CBF 2021-2022!

Notícies

Agenda