Capitalitat Bàsquet Femení

Què és la Capitalitat del Bàsquet Femení?

És una iniciativa que neix de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb la intenció i l’objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any. Al 2018 Espanya va ser seu del Mundial de bàsquet Femení, en l’anomenat Universo Mujer, que va representar una oportunitat de mostrar al món com es fan les coses i en quin punt estem en aquests moments. L’FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l’esport femení, va posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme fos del binomi dona - bàsquet.

Aquest projecte ambiciós i amb intenció de mantenir-se i perdurar en el temps, va tenir com a primera seu Sant Feliu de Llobregat al 2017. Aprofitant els 90 anys d’aniversari del club local més emblemàtic de la localitat, la ciutat es va bolcar tant a nivell institucional i administratiu com a nivell esportiu, cívic i social. El suport de l’Ajuntament i de la Secretaria General de l’Esport van ser cabdals en la visualització de la Capitalitat en la seva primera edició.

L’any 2018 la CBF va ser acollida per Girona, que va agafar el relleu de la ciutat del Baix Llobregat, i es va convertir en un escenari ideal per projectar el Bàsquet Femení arreu de Catalunya, Espanya, Europa i el món. Aquesta, com no podia ser d’una altra manera, va resultar un èxit de participació i divulgació del nostre esport ‘en femení’, i va rebre el suport en l’organització de l’Ajuntament de Girona, i el recolzament de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l’Esport, així com dels clubs de la ciutat.

Igualada, tercera Capitalitat del Bàsquet Femení

L’aposta de l’FCBQ per la tercera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història agafant el relleu de Girona va ser la ciutat d’Igualada, en el 2019 també Ciutat Europea de l’Esport. La capital de l’Anoia es va convertir en el centre neuràlgic del Bàsquet Femení Català.Amb un programa ple d’activitats esportives però també culturals i de lleure, i amb la fortalesa d’anar de la mà de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la Secretaria General de l’Esport, els clubs igualadins van fer visibles les seves realitats esportives, socials, formatives i de lleure, i van fer expandir i potenciar les seves inquietuds, il·lusions i van donar a conèixer, també, la història de les seves entitats en el marc d’Igualada, Capitalitat del Bàsquet Femení 2019.

Malgrat de Mar, quarta Capitalitat del Bàsquet Femení

Aquest 2020 celebrem la 4a edició de la Capitalitat del Bàsquet Femení, protagonisme que recau en la ciutat de Malgrat de Mar, convertint-se en la localitat centre del nostre esport practicat per nenes, noies, joves i no tan joves, rellevant a Igualada, que ho ha estat al llarg del 2019.

La ciutat maresmenca ha preparat una extensa i interessant proposta d’activitats i esdeveniments diversos amb el denominador comú de promocionar i potenciar el Bàsquet Femení al llarg dels dotze mesos de l’any.

Un projecte de caire esportiu, cultural i de lleure, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, l’Ajuntament de Malgrat de Mar i l’AECAM (Agrupació Esportiva Clubs Alt Maresme) que, de ben segur, deixarà el llistó de la Capitalitat del Bàsquet Femení ben alt, per fer-nos viure i gaudir del bàsquet femení un any més.

Vols a endinsar-te i descobrir-ho? No t’ho pots perdre! T’hi esperem a Malgrat de Mar, CBF 2020!

Notícies

Agenda