Capitalitat Bàsquet Femení

Què és la Capitalitat del Bàsquet Femení?

És una iniciativa que neix de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb la intenció i l’objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any. Al 2018 Espanya va ser seu del Mundial de bàsquet Femení, en l’anomenat Universo Mujer, que va representar una oportunitat de mostrar al món com es fan les coses i en quin punt estem en aquests moments. L’FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l’esport femení, va posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme fos del binomi dona - bàsquet.

Aquest projecte ambiciós i amb intenció de mantenir-se i perdurar en el temps, va tenir com a primera seu Sant Feliu de Llobregat al 2017. Aprofitant els 90 anys d’aniversari del club local més emblemàtic de la localitat, la ciutat es va bolcar tant a nivell institucional i administratiu com a nivell esportiu, cívic i social. El suport de l’Ajuntament i de la Secretaria General de l’Esport van ser cabdals en la visualització de la Capitalitat en la seva primera edició.

L’any 2018 la CBF va ser acollida per Girona, que va agafar el relleu de la ciutat del Baix Llobregat, i es va convertir en un escenari ideal per projectar el Bàsquet Femení arreu de Catalunya, Espanya, Europa i el món. Aquesta, com no podia ser d’una altra manera, va resultar un èxit de participació i divulgació del nostre esport ‘en femení’, i va rebre el suport en l’organització de l’Ajuntament de Girona, i el recolzament de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l’Esport, així com dels clubs de la ciutat.

Igualada, tercera Capitalitat del Bàsquet Femení
L’aposta de l’FCBQ per ser la tercera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història agafant el relleu de Girona és la ciutat d’Igualada, en aquest 2019 també Ciutat Europea de l’Esport. La capital de l’Anoia es convertirá doncs, en el decurs dels 12 propers mesos, en el centre neuràlgic del Bàsquet Femení Català.
Amb un programa ple d’activitats esportives però també culturals i de lleure, i amb la fortalesa d’anar de la mà de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la Secretaria General de l’Esport, els clubs igualadins faran visibles les seves realitats esporives, socials, formatives i de lleure, i podran expandir, fer més grans i potenciar les seves inquietuds, il·lusions i donar a conèixer, també, la història de les seves entitats en el marc d’Igualada, Capitalitat del Bàsquet Femení 2019.

Ens esperem un gran any ple de Bàsquet en Femení. Nosaltres ens hi sumem! I tu, t’hi apuntes?

Notícies

Agenda