Open Data FCBQ, el nou servei als clubs

El servei de dades obertes de la Federació Catalana de Basquetbol pels clubs.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ofereix un nou servei de dades obertes als clubs anomenat OPEN DATA FCBQ. Es tracta d'un nou servei de cessió de les dades informàtiques per aquells clubs que vulguin disposar de la informació dels seus equips com resultats i classificacions o inclús disposar de les actes dels partits tal i com es mostren a la web de l'FCBQ, per a ser incroporades a la pàgina web de l'entitat.

Aquest servei facilita que la gent pugui visitar directament al web del club per informar-se dels propers partits dels propis equips tant a casa com fora, consultar les classificacions sense haver de sortir de la web i alhora incrementar el nombre de visites, incrementant el valor d'anunciar-se en l'espai web del club.

Alguns clubs ja han sol·licitat aquest nou servei que requreix d'una implementació per part de l'equip informàtic del propi club en coordinació amb el servei informàtic de l'FCBQ. Alguns dels clubs que ja disposen d'aquest servei són la UE Barberà, CB Unificat Lloret, CB Santfeliuenc, Femení Sant Adrià, Joventut les Corts, Bàsquet Girona, CE La Marina, CB Mir, Manresa CBF o UE Mataró entre d'altres.

L'OPEN DATA FCBQ és un servei de pagament i s'ofereix actualment als clubs federats que ho sol·licitin. 

Un cop implementat i a partir de la temporada 2021-2022, el servei implica el pagament d'una tarifa plana mensual de 25€+IVA o de 30€+IVA en el cas de voler disposar de les actes dels dels partits que juguen els propis equips del club, descarregables directament des de la mateixa web.

El servei OPEN DATA FCBQ implica l'acceptació de les condicions d'implementació del servei que es detallen en un contracte i requereix per tant de la signtatura del mateix per part del club.

Per a més informació clica aquí.