El Grup de Debat posa l'accent en els valors del bàsquet

La cinquena sessió d'aquest col·lectiu de persones expertes va debatre sobre la incidència de l’esport en la formació i transmissió de valors.

03-10-2023 11:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEB) van organitzar, el passat dilluns 2 d’octubre, la cinquena sessió del Grup de Debat, una iniciativa inclosa dins del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) que reuneix un grup de persones expertes de manera periòdica per debatre sobre un tema relacionat amb el bàsquet.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, exdirector esportiu de la FEB, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. "Parlant de valors ens allunyem de la part tècnica, però és un tema molt interessant per als entrenadors i les entrenadores. Les seves conseqüències tenen una gran importància. Els valors s'han de posar sempre al centre en la construcció de qualsevol equip", va assegurar Portela.

En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'A través del bàsquet s’adquireixen valors de vida?'. El debat va estar coordinat per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ, i va comptar amb la participació de professionals del prestigi de Xavi Rodríguez, Pili Bilbao, Miquel Nolis, Cristina Oñate, Àlex Gordillo, Maria Planas, Jordi Vila, Cindy Lima, Joan Creus, Montse Vicent, Víctor Mas, Ferran Márquez i Josep Claret.

Els temes de les quatre primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019), 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020), 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs?' (20 de març) i 'Ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica?' (8 de maig). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar clickant aquí.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari