El Grup de Debat analitza la importància de la tecnologia

La sisena sessió va reunir un col·lectiu de persones expertes per analitzar els seus riscos i avantatges.

29-11-2023 11:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEB) van organitzar, el passat dimarts 28 de novembre, la sisena sessió del Grup de Debat, una iniciativa inclosa dins del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) que reuneix un grup de persones expertes de manera periòdica per debatre sobre un tema relacionat amb el bàsquet.

En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'La importància de la tecnologia en el bàsquet actual'. El debat va estar coordinat per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ, i va comptar amb la participació de professionals del prestigi d'Aíto García Reneses, Xavi RodríguezAnna Junyer, Lluís RieraMireia CapdevilaSergio ArtalejoMaria Planas, Jordi Aliaga, Òscar de PaulaJordi VilaCindy LimaJoan CreusMiquel Nolis Josep Claret.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, exdirector esportiu de la FEB, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. "És una iniciativa que realitzem amb molta il·lusió. Reunir un grup de persones expertes tan potent és una satisfacció. El nostre objectiu és que la Federació sigui la casa del món del bàsquet i que tothom que hi vulgui aportar idees i coneixement ho pugui fer", va assegurar Ferran Aril, president de l'FCBQ.

"L'evolució que la tecnologia està provocant obre un nou món de possibilitats. Hem passat d'agafar les estadístiques amb paper i bolígraf a utilitzar la intel·ligència artificial", va explicar Ferran Peña, president de l'Associació Catalana d'Entrenadors i d'Entrenadores (ACEB).

Els temes de les cinc primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019), 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020), 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs?' (20 de març), 'Ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica?' (8 de maig) i 'A través del bàsquet s’adquireixen valors de vida?' (2 d'octubre). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar al web de l'FCBQ.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari