Segle XXI

El Segle XXI és un projecte esportiu que sorgeix l'any 1986 i que permet, a la jugadora de projecció en edat de formació, compaginar el bàsquet d'alt rendiment amb els estudis i el seu desenvolupament personal.

Es trasllada a Barcelona l'any  1988 i es converteix en el primer centre de formació de bàsquet, amb l'objectiu principal de pujar el nivell del bàsquet femení. Però la formació que s'imparteix en aquest centre, no només és esportiva (tant física com tècnico-tàctica), sinó que també engloba la formació humana (tant psicològica com educativa).

El Segle XXI de Barcelona està inclòs dins l'estructura del Comitè Tècnic de l' FCBQ, concretament com a àrea d'alt rendiment esportiu, per tant, té com a màxim responsables al Director Tècnic de la Federació, Xavier Rodríguez i al sots director responsable directe de l'execució del Programa, Javi Torralba.

El Programa compta amb 24 jugadores que es divideixen en dos equips: el sènior, entrenat pel Javi Torralba i format per 12 jugadores, i el júnior, al capdavant del que es troba l'Isaac Pujol i que compta amb 12 jugadores.

El projecte es du a terme a Esplugues de Llobregat. La residència per a esportives d'alt nivell Joaquim Blume acull a les jugadores i al pavelló de les mateixes instal·lacions desenvolupen els entrenaments.

Les jugadores cursen l'Educació Secundària Obligatòria i el Batxillerat a l'Institut de l'Escola Catalana de l'Esport, situat al mateix recinte on es troba la residència i el pavelló poliesportiu.