Emotiva trobada de les primeres jugadores del programa esportiu Segle XXI a Manresa

Les que van ser jugadores i membres del cos tècnic del programa esportiu Segle XXI en els seus inicis al Bages (del 1986 al 1988), s'han retrobat aquest passat cap de setmana en una emotiva jornada celebrada a Manresa i Sant Joan de Vilatorrada.

01-02-2017 11:50

El Segle XXI és un projecte innovador de formació que fa 30 anys es va iniciar al Bages (temporada 1986-1988) concentrant jugadores joves altes i de talent d'arreu de l'Estat. Més tard, aquest programa desenvolupat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva àrea d'alt rendiment esportiu, es va traslladar a la Residència Blume d'Esplugues de Llobregat, on encara es porta a terme.

L'acte central d'aquest retrobament de dos dies es va celebrar diumenge passat al Complex Esportiu Municipal Vell Congost de Manresa amb un partit entre les diferents integrants del programa durant els seus primers anys d'existència amb la participació d'una quarantena d'exjugadores com Marina Ferragut, Carlota Castrejana, Mònica Castilla, Betty Cebrián, Montse Viudes, Nina Pont o Mar Xantal, entre moltes altres. Durant aquesta jornada, algunes d'aquestes exjugadores també van poder aprofitar per visitar les actuals instal·lacions del Segle XXI a Esplugues així com coincidir amb jugadores actuals del programa.

La trobada també va comptar amb l'assistència de Manolo Coloma, exseleccionador femení i ideòleg del programa; Francesc de Puig, Antonia Gimeno i Joaquín Brizuela, exentrenadors del programa; Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol; i Jordi Serracanta, regidor d'esports de l'Ajuntament de Manresa; entre d'altres.