Presència catalana al FIBA European Women's Basketball Summit

Les àrbitres Yasmina Alcaraz i Sandra Sánchez i l'entrenadora Mireia Capdevila han participat a l'European Women's Basketball Summit de la FIBA a Eslovènia.

28-07-2021 08:00

Les àrbitres catalanes Yasmina Alcaraz i Sandra Sánchez així com també l'entrenadora Mireia Capdevila han assistit, com a representants del Bàsquet Català, a l'European Women's Basketball Summit 2021.

Aquest programa d'intercanvi, movilitat i formació femení d'àmbit internacional, en col·laboració amb la Unió Europea (UE), està organitzat per la FIBA, emmarcat dins del prestigiós European Women's Basketball Summit, i s'ha celebrat entre els passats 6 i 10 de juliol a la localitat de Postjona (Eslovènia).

Designades per la Federación Española de Baloncesto (FEB), Alcaraz, Sánchez i Capdevila han completat aquest enriquidor campus formatiu, que ha contingut diverses activitats liderades per tutors de gran prestigi, juntament amb Marina Fernández, entrenadora escollida per la Federación Cántabra de Baloncesto (FCB). El programa liderat per la FIBA compta, a més a més, amb l'objectiu d'incrementar el nivell de les àrbitres i de les entrenadores tot oferint una formació específica de màxima qualitat.

La participació de l'entrenadora sabadellenca Mireia Capdevila, que ha encapçalat els resultats acadèmics de les formacions com l'entrenadora més destacada, és fruit del Programa de Mentoria d'Entrenadores, impulsat i potenciat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) com a una de les accions a ressaltar de la campanya #DemanaCanvi. Capdevila, a més a més, és mentoritzada per Marina Maljković, entrenadora de l'equip francès LDLC Asvel Féminin Lyon i actual seleccionadora de Sèrbia, flamant campiona de l'EuroBasket femení 2021. Per la seva part, la Yasmina Alcaraz, àrbitre internacional, ha quedat primera en el rànking de les sis àrbitres seleccionades en aquest European Women's Basketball Summit 2021 per mèrits formatius i de resultat en les activitats realitzades fora i dins la pista. Això farà que Alcaraz participi en les activitats previstes per la temporada 2021-2022 de la mà de la seva mentora, Katty Mias, àrbitra finlandesa.

Aquesta campanya de sensibilització i conscienciació de la necessitat del canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular, emmarcada dins del projecte Bàsquet Femení, està desenvolupada per la Comissió del Bàsquet Femení de la Federació.