Qui és Cristina Adillón?

Repassem el perfil de Cris Adillón, professora de la Universitat Rovira i Virgili i fisioterapeuta de seleccions catalanes i espanyoles de formació i del CB Morell.

27-05-2021 09:30

Nascuda a El Pont de Suert (Alta Ribagorça) el 1992, la fisioterapeuta Cristina Adillón va tocar la seva primera pilota de bàsquet quan tenia sis anys al Club Bàsquet Montsó. Va jugar-hi de petita, però el seu futur no estava dins la pista, com a jugadora, sinó a fora, en l’àmbit de la salut i amb el bàsquet formatiu en l’epicentre de la seva feina.

Tenir cura dels més joves i ajudar-los a prevenir lesions perquè puguin arribar a desenvolupar el màxim del seu potencial és un dels seus leitmotivs i el que més li agrada. Hi està treballant activament i, a més, hi dedica la seva tesi doctoral.

Adillón va estudiar el Grau de Fisioteràpia a la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona i, posteriorment, va fer un Postgrau en Dolor Miofascial, també a la Rovira i Virgili, i un màster sobre Activitat Física i Salut, que duu a terme la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla). El 2014 va començar a treballar amb el primer equip del club tarragoní, aleshores a la LEB Plata, junt amb la fisioterapeuta Olga del Río, qui també li va obrir les portes de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

A partir d’aleshores, i fins a dia d’avui, ha continuat col·laborant en diferents activitats de la Federació. El 2015 també va treballar al Servei de Rehabilitació i Medicina Física de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre de referència en l’àmbit pediàtric. Des del 2017, gràcies a la confiança de la Dra. Sílvia Treviño, la seva activitat principal s’ha centrat en la fisioteràpia esportiva i la docència.

Actualment, Adillón viu a Cambrils i no para, amb una agenda ben farcida. És la fisioterapeuta de les seleccions catalanes infantils masculines i femenines, del Club Bàsquet Morell i també treballa en les categories de formació de la selecció espanyola, on recentment ha participat en una concentració durant les vacances de Setmana Santa.

A més, és professora associada del Grau de Fisioteràpia a la Universitat Rovira i Virgili i coordinadora i docent del Postgrau en Exercici Terapèutic, Prevenció i Readaptació de Lesions.

A tot plegat s'hi afegeix el fet que s’està traient el doctorat en Biomedicina, dedicant la seva tesi a la detecció, control i abordatge dels factors de risc per disminuir la susceptibilitat de patir lesions en basquetbol formatiu, dins del grup de recerca “Exercise as Health” i amb la col·laboració de la preparadora física Montse Gallegos i la Dra. Sílvia Treviño.

Amb elles dues també treballa activament en el programa BQ Salut, fent ponències i investigació. Una activitat frenètica però que l’omple, perquè la fisioteràpia i el bàsquet són, alhora, la seva feina i el seus “hobbies”.