Primer entrenament dels combinats femenins sots-21

El Nou Pavelló Municipal de Sant Andreu de Llavaneres va ser l'escenari d’aquesta primera sessió d'entrenaments en el marc de la mentorització d'entrenadores del 2024.

24-01-2024 18:00

El passat diumenge 21 de gener de 2024 i en el marc del Programa Mentoria d'Entrenadores, es va celebrar a Sant Andreu de Llavaneres el primer dels tres entrenaments que protagonitzen els combinats sots-21 catalans, seleccionats amb jugadores en actiu de les categories de Super Copa, Copa Catalunya, 1a i 2a Categoria Femenina i 1a Territorial Femenina de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Finalitzat l'entrenament, l'equip de treball es va reunir amb el conjunt de mentores per fer seguiment de l'inici d'aquesta 3a edició del programa, la qual es valora molt positivament l'actitud i predisposició que demostren les entrenadores. Com part del procés de mentorització del grup d'entrenadores que dirigiran els equips, enguany s'han designat dos combinats catalans amb una selecció de les millors jugadores que integren les anteriors categories.

Aquest primera sessió d'entrenaments, que s'emmarca en el 3r Programa Mentoria d'Entrenadores, va tenir una bona acollida per part dels clubs, entenent les necessitats d'impulsar el treball tant de les seves entrenadores com de les seves jugadores. L'activitat dels combinats catalans consta de tres sessions d'entrenaments (21 de gener, 17 de març i 2 de juny de 2024) que serviran per preparar el torneig internacional, previst per al 29 i 30 de juny de 2024.

Combinat 1:

Entrenadora principal: Ona Prat
Entrenadores ajudants: Ingrid Labrador, Meritxell Gasulla i Elena Pagès

Combinat 2:

Entrenadora principal: Paula Ibáñez
Entrenadores ajudants: Cèlia Garcia, Maria Costa i Andrea Muñoz

Els clubs que compten amb jugadores a les convocatòries dels combinats catalans sots-21 femenins són els següents: Agrupació Bàsquet Premià, Bàsquet Draft Gramenet, BQ Sabdell Sud, CB Femeni Cerdanyola, CB Femeni Sant Adrià-ADEDI104-, CB Granollers, CB Igualada, CB Prat, CB Roser, CB Vilanova Samà Vilanova i la Geltrú, CE Joventut Hospitalet, Club Joventut Les Corts, Manresa Club Bàsquet Femení 2021, Secció Esportiva Santa Eulàlia i TGN Bàsquet Club.

També cal destacar la col·laboració de l'àrea de Salut de l'FCBQ amb la presència de la fisioterapeuta Marina Boza, a la primera de les sessions d’entrenament. Així mateix, la Federació vol agrair les facilitats mostrades per part del club amfitrió, Club Bàsquet 3 Viles Llavaneres-Sant Vicenç, i a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres en la cessió de les pistes de joc i de la seva disponibilitat.

La 3a edició del Programa Mentoria d'Entrenadores, que treballa transversalment amb altres departaments de l'FCBQ, està comandat per un Grup de Treball que ofereix un suport proper, permanent i individualitzat a les mentoritzades. Liderat per la Directora del Projecte Sílvia Font, entrenadora del Segle XXI i titulada superior, aquest cercle de treball es vertebra a través de les mentores Anna Busquet, Anna Farrés, Paula Pla, Montse Gallegos, Olga Vázquez, Marta Mira i Eli Novell, que coordinen els 7 territoris en què es divideix l'àrea de treball.