Neix el Programa de Mentoria d'Entrenadores

Aquest setembre arrenca oficialment el Programa de Mentoria d'Entrenadores de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

06-09-2021 10:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení, impulsa el Programa de Mentoria d'Entrenadores, una de les accions cabdals a desenvolupar en el Programa Formatiu, emmarcat dins les activitats previstes del projecte Bàsquet Femení i de la campanya #DemanaCanvi de la Federació, que va tenir el seu acte de presentació oficial a mitjans del passat mes de maig.

Aquest projecte de Mentoria d'Entrenadores que busca, principalment, donar referents, formació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català arreu del territori, presenta els següents objectius específics:

  • VISIBILITZACIÓ
    Voluntat de visibilitzar les entrenadores que han aconseguit arribar als esglaons de més alt nivell dins del món del bàsquet, apoderar amb la seva experiència i referenciar a les noves entrenadores.

  • OPORTUNITATS
    Creació d'un projecte on les entrenadores siguin les protagonistes de totes les activitats, i que aquestes els obrin la porta per a poder anar accedint i ocupant llocs de responsabilitat real en els clubs i les federacions.

  • INFORMACIÓ I FORMACIÓ
    Intenció de formar les entrenadores per a que estiguin i arribin més preparades i acompanyades en tot moment. És per aquest motiu pel qual es generarà una xarxa de mentores, que faran una tutoria molt personalitzada i un seguiments minuciós durant tot el projecte. En aquest sentit, també s'organitzaran jornades tècniques, tant presencials com telemàtiques.

El Programa de Mentoria d'Entrenadores estarà comandat per un Grup de Treball molt potent, que oferirà un recolzament proper, permanent i individualitzat a les mentoritzades. Liderat per la Directora del Projecte Sílvia Font, entrenadora del Segle XXI i titulada superior, aquest grup de treball es vertebrarà a través d'un conjunt de mentores, que seran responsables dels 6 territoris en què es dividirà l'àrea de treball, en funció de la quantitat d'inscripcions rebudes, que s'obriran el setembre vinent.

- INSCRIPCIONS Programa de Mentoria d'Entrenadores (TANCADES)

El procés d'inscripcions està obert fins el dia 19 de setembre i s'hi poden apuntar les entrenadores que compleixin el següent requisit:

  • Acreditar la titulació d'entrenadora de Nivell 0, 1, 2 o Superior.

Aquest Programa, que ja s'està desenvolupant i que s'engegarà amb força durant el mes de setembre, distribuït estratègicament en diferents fases, comptarà amb una sèrie d'activitats paral·leles que es vincularan a la mentoria d'entrenadores, amb enriquidores i variades ofertes per a les seves participants.

La metodologia que articularà la part formativa del Programa es dividirà en tres àrees destacades: la formació comuna, l'específica i la vivencial.

El projecte Bàsquet Femení, que té el recolzament de l'Institut Català de les Dones, és una iniciativa transversal de la Comissió del Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu d'arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d'un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d'un canvi. 

Sota el lema #DemanaCanvi i de la seva nova marca corporativa específica, aquest projecte disposa una estructura marcada, que neix d'un programa constituït per diversos eixos que el vertebren, i d'una sèrie d'accions a impulsar i potenciar. Es tracta d'un projecte viu, dinàmic, i que anirà evolucionant sempre, perquè es vol la implicació de totes les parts i això fa que pugui anar variant, això sí, sempre basant-se en els eixos i objectius inicials establerts.