Intens cap de setmana de Bàsquet Femení a Vic

Vic va acollir la Final a 8 de la Copa Catalunya Femenina així com tot un seguit d'activitats emmarcades dins de la campanya #DemanaCanvi.

31-05-2021 10:00

Del 28 al 30 de maig es va disputar la Fase Final de la Copa Catalunya Femenina en el Pavelló Castell d'en Planes de Vic amb la col·laboració del Femení Osona i de l'Ajuntament de Vic. Aquesta Final a Vuit va comptar amb la presència de l'EKKE CB LLEIDA, l'ANYTIME FITNESS IGUALADA - CB IGUALADA, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA A, el CAMPING BIANYA ROSER A, l'SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ B, el CEJ L'HOSPITALET A, el CLUB NATACIÓ TERRASSA A i el DRAFT GRAMENET; iniciant-se divendres 28 amb la disputa dels quarts de final.

Les jugadores de l'EKKE CB LLEIDA es van proclamar campiones de la Copa Catalunya Femenina en fer-se amb la victòria a la final davant el CEJ L'HOSPITALET A per un 72-57. El conjunt lleidatà arriba a la final en vèncer a semifinals al Femení Sant Adrià, mentre que les de L'Hospitalet van guanyar al Roser. A la 1a jornada, les victòries van ser pel Lleida en superar al Cerdanyola (75-65); pel Femení Sant Adrià després de tombar el Draft Gramenet (75-53); pel Roser en guanyar a l'Igualada per (52-44); i finalment pel Joventut L'Hospitalet en desfer-se del Natació Terrassa (44-64).

Paral·lelament a la disputa d'aquesta Fase Final, des de la Comissió del Bàsquet Femení de l'FCBQ, i de nou amb la col·laboració del club i del consistori local, es van organitzar diferents activitats de promoció del bàsquet femení i Trobada d'Escoles. A l'exterior del pavelló es van habilitar pistes de 3x3, inflables, màquines recreatives de tir i d'altres propostes; mentre que a les sales interiors es va desenvolupar la xerrada sobre nutrició 'I tú què menges per entrenar?' a càrrec de la dietista-nutricionista Ari Magriñá; i la projecció del documental "SOM MARIMACHOS" visibilitzem l'esport sense prejudicis de l'AE Ciutat Vella que busca trencar els estereotips sexistes a l'esport; amb una taula de debat posterior amb la participació de les protagonistes del documental.

Totes aquesta activitats s'emmarcaven també dins de la campanya #DemanaCanvi de sensibilització i conscienciació de la necessitat del canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular, impulsada a través del projecte Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol presentada el passat 13 de maig (+ info).