Catalunya torna a casa amb medalla d'or per les noies i medalla d'argent pels nois al Campionat d'Espanya Mini

Catalunya en noies ha guanyat 71-69 a Andalusia en la final del XXV Campionat d'Espanya Mini de San Fernando (Cadis). Per la seva banda, els nois no han pogut superar Andalusia (67-72) en la final del Campionat. Ambdues finals s'han pogut veure en directe per FEBtv (www.febtv.com). Així mateix, Esport3 oferirà, a partir de les 14 hores d'avui, un especial sobre les nostres Seleccions Catalanes Minis.

04-04-2012 00:00


FOTOS: FCBQ

Una medalla d'or i una medalla d'argent és el balanç de la participació de Catalunya en el XXVè Campionat d'Espanya de Mini celebrat del 31 de març al 4 d'abril a San Fernando, Cadis.

La Selecció Catalana Mini Femenina dirigida per Enric González ha guanyat 71-69 a la selecció amfitriona, Andalusia, en una final espectacular disputada al Pabellón Bahía Sur de San Fernando (Cadis). Totes dues seleccions arriben a aquest partit sense cap derrota.

Enric González ha comentat que aquesta 'ha estat la guinda d'un campionat díficilment superable a nivell de resultats, de grup humà, de treball, i de vivències de les jugadores. La final ha estat un partit molt difícil contra un equip molt físic tàcticament, molt treballat i amb unes individualitats extraordinàries. Ha estat una final dura, una final forta de les que realment, tant per resultat com per l'emotivitat del partit, les jugadores no oblidaran'.

La Selecció Catalana Mini Masculina, per la seva banda, ha caigut davant Andalusia per cinc punts, 67-72 en un partit molt ajustat també. En aquest cas i com a la femenina, ambdós combinats s'han plantat a la final amb un ple de victòries en tots els partits disputats.

L'entrenador català, Josep Maria Planas, ha comentat en declaracions posteriors que 'hem jugat contra l'equip més complet del campionat, una selecció amb molt talent físic i tècnic. Tot i així, hem sortit força bé, i hem aconseguit fer-nos amb una avantatge de 10 punts, però quan ells han imposat el seu ritme han retallat distàncies i han capgirat el marcador. A 5 minuts pel final, perdíem de 10, però hem pogut agafar-los seguint treballant i sense llançar la tovallola, entrant a l'últim minut perdent d'1 punt. En el darrer minut les accions han sortit creu a diferencia dels darrers partits en el que havia sortit cara'.

L'expedició de Catalunya arriba aquesta nit a les 22:40h a la T1 de l'Aeroport d'El Prat de Llobregat (Barcelona).