Debut amb victòria de la Selecció Catalana Absoluta Femenina a la IV Copa de les Nacions Femenina

El Polideportivo Fadura de Getxo acull la "IV Copa de les Nacions de Basquetbol Femení" en una iniciativa de les federacions gallega, basca i catalana que se celebra del divendres 13 al diumenge 15 de maig. Aquesta quarta edició compta de nou amb la participació de la Selecció Catalana Absoluta Femenina juntament amb els combinats de Galícia i Euskadi.

14-05-2011 00:00

- Veure fotografies (FCBQ):
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27]

Des del web de l’FCBQ, www.basquetcatala.cat; com des del Twitter de l’FCBQ, a través del hashtag #copanacionsfem; i el Facebook de l’FCBQ; es fa un seguiment de la participació de la Selecció Catalana Absoluta Femenina en aquesta "IV Copa de les Nacions de Basquetbol Femení" amb actualització de resultats, cròniques dels partits, fotografies i declaracions post-partit.

El primer partit de la Selecció Catalana Absoluta Femenina en aquesta competició ha tingut lloc aquest dissabte 14 de maig a les 20 hores davant la selecció de Galícia. Catalunya ha vençut en un dur partit davant Galícia, 78-58, que les noies de Sílvia Font han tret endavant "gràcies a un treball en equip; s'han recolzat, han parlat i s'han ajudat en els moments difícils de l'encontre. Han sabut aportar solucions i sobre tot, han estat una pinya dins la pista, com ja ho són fora d'ella", declarava la seleccionadora només acabar el matx.

Per Font, Galícia "ens ha sorprès ofensivament, doncs en el partit d'ahir davant Euskadi no varen gairebé llançar de triple i avui ho han fet molt. El seu joc ens ha obligat a fer diferents plantejaments defensius. A més, han estat molt agressives i dures en defensa.".

Pero, a la meitat del partit, "quan ens hem començat a sentir còmodes a pista, per fer el nostre joc, quan hem sortit a córrer, llavors hem gaudit! Era difícil perquè les nostres jugadores porten temps parades... Però han aconseguit aportar solucions tàctiques jugant més amb les interiors, i hem començat a ser més agressives en defensa, les hem parades i hem pogut robar pilotes i sortir al contraatac" ens comentava la seleccionadora catalana.

De cara a demà, contra les basques, l'entrenadora de Catalunya diu que "lògicament estarem més cansades perquè el marge de recuperació és poc, però intentarem fer rotacions més curtes i buscar més avantatge en el joc interior."

CALENDARI DEL TORNEIG:
Polideportivo Fadura - Getxo (Euskadi)

Divendres 13 de maig
20:00h GALÍCIA 52 - EUSKADI 58

Dissabte, 14 de maig
20:00h CATALUNYA 78 - GALÍCIA 58

Diumenge, 15 de maig
12:00h EUSKADI 48 - CATALUNYA 55

ANTECEDENTS
A la III Copa de les Nacions organitzada fa tot just un any a Durango, Catalunya es va proclamar campiona en superar a la final a Galícia per 76-52. A semifinals, les catalanes van derrotar per 79-52 a Lituània, la selecció convidada a l’anterior edició.

La segona edició celebrada a La Seu d’Urgell va finalitzar amb la selecció de Cuba com a campiona després de guanyar a la final a Euskadi (87-65) i a semifinals a Galícia (92-53). Catalunya, per la seva banda, va acabar en tercera posició en derrotar al conjunt gallec per 63-50 en el partit pel 3r i 4t lloc, mentre que a semifinals, va caure davant les basques per 56-61.

A la primera edició disputada al mes de maig de 2008, Catalunya es va proclamar campiona del torneig en superar per 51-66 a Galícia en la final. Euskadi va finalitzar en tercera posició després de superar a Portugal (45-66) en el partit pel 3r i 4t lloc. A semifinals, el conjunt català va doblegar Portugal per 50-75. Les 12 jugadores campiones d’aquella edició van ser Laura Antoja, Marta Fernández, Marina Ferragut, Íngrid Pons, Sílvia Morales, Rosa Pérez, Elsa Donaire, Mar Xantal, Laura Camps, Noemí Jordana, Jael Freixanet i Sandra Gallego, que va jugar el seu darrer partit oficial abans de la seva retirada, i ho va fer amb la samarreta de Catalunya.