Catalunya campiona de la IV Copa de les Nacions de Basquetbol Femení

La Selecció Catalana Absoluta Femenina s'ha proclamat, per tercera vegada, campiona de la Copa de les Nacions de Basquetbol Femení. En aquesta ocasió s'ha fet amb el títol de campiones en superar a Euskadi per 48-55 en una quarta edició celebrada en el Polideportivo Fadura de Getxo, del 13 al 15 de maig, en una iniciativa de les federacions gallega, basca i catalana.

15-05-2011 00:00

- Veure fotografies (FCBQ):
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30]  [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40]

La Selecció Femenina Absoluta de Catalunya ha superat, aquest diumenge 15 de maig, a la Selecció d'Euskadi per 48-55, després de derrotar a Galícia, dissabte, amb un contundent 78-58 a la IV Copa de les Nacions de Basquetbol Femenina. Aquesta és la tercera vegada que Catalunya es fa amb el títol de campiones d'aquesta Copa de les Nacions Femenina.

El partit contra Euskadi ha estat "un partit molt intens, i a nosaltres ens ha faltat l'eficàcia que varem tenir ahir, i que segurament s'ha degut al cansament i poc marge de recuperació que hem tingut", declarava Sílvia Font només acabar el partit.  "Fins que no hem trobat el nostre joc, basat en el contraatac, partint d'una defensa molt agressiva, les jugadores basques ens han fet mal en el 1x1 i amb un alt porcentatge de triples, cosa que ens ha arribat a complicar el marcador. Però la bona tasca desenvolupada darrera, ens ha portat a recuperar pilotes i sortir a córrer" seguia comentant Font.

La seleccionadora, contenta després d'aconseguir la victòria, deia estar "orgullosa de les meves jugadores, perquè no hem especulat mai en esforç i entrega; la lluita ha estat constant i les jugadores han participa de cada partit com si fos una final. A pista s'ha vist un grup compacte i tant dins com a fora d'ella ha estat un luxe comptar amb totes elles, a les que hem d'agrair, una vegada més, la seriositat i compromís amb el que venen a jugar aquests torneigs, tot representant Catalunya."

L'entrenador catalana, que ha dirigit la Selecció en totes les edicions, recordava també que "de les quatre hem guanyat tres, llàstima que la única perduda va ser la de casa... Però espero que puguem seguir sumant victòries."

Aquest partit també ha significat el darrer matx per Marina Ferragut, capitana del conjunt català, que va anunciar la seva retirada després de 25 anys jugant per les pistes de tot el món, i a la que la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha volgut fer un petit reconeixement, de mans del seu President, Sr. Joan Fa, i del vicepresident Sr. Francesc Navarro, que han acompanyat l'expedició en aquesta "IV Copa de les Nacions de Basquetbol Femení".

CALENDARI DEL TORNEIG:
Polideportivo Fadura - Getxo (Euskadi)

Divendres 13 de maig
20:00h GALÍCIA 52 - EUSKADI 58

Dissabte, 14 de maig
20:00h CATALUNYA 78 - GALÍCIA 58

Diumenge, 15 de maig
12:00h EUSKADI 48 - CATALUNYA 55

Des del web de l’FCBQ, www.basquetcatala.cat; com des del Twitter de l’FCBQ, a través del hashtag #copanacionsfem; i el Facebook de l’FCBQ; s'ha fet un seguiment de la participació de la Selecció Catalana Absoluta Femenina en aquesta "IV Copa de les Nacions de Basquetbol Femení" amb actualització de resultats, cròniques dels partits, estadístiques, fotografies i declaracions post-partit.