Triplet de victòries de Catalunya en la jornada d'avui al Campionat d'Espanya Mini. Els nois ja són a semifinals

Aquest diumenge 1 d'abril, la Selecció Catalana Mini Masculina ha superat a Madrid (79-48) i a les Illes Balears (19:30h) en una jornada doble que els classifica per a les semifinals, mentre que la Mini Femenina ha guanyat de forma clara a la Comunitat Valenciana per 76-25.

01-04-2012 00:00

Els minis de Catalunya, amb el seleccionador Josep Maria Planas al capdavant, disputen dos partits aquest diumenge 1 d'abril. El primer, contra la selecció de Madrid, ha estat favorable al combinat català que, imposant el seu joc i intensitat, ha derrotat a Madrid de forma clara amb un 79-48.

Segons el seleccionador català, 'a diferència d'ahir, hem fet una millor defensa que atac. A nivell defensiu els hem concedit poques segones opcions i tirs còmodes, permetent als nostres córrer i anotar aprofitant la superioritat numèrica. Ofensivament ens ha costat generar joc doncs es tancaven molt en defensa'.

En el segon partit, els nois han superat de forma clara a les Illes Balears per 15-65 tot i un igualat primer període que ha finalitzat amb un 11-16 favorable als catalans. En el segon quart però, Catalunya s'ha fet amb el control i amb un parcial de 3-27 ha marxat en el marcador. Als pocs minuts de la represa, el combinat català ha tancat marcador fent-se amb una victòria que els classifica per a les semifinals. 'La superioritat física dels nostres jugadors ha estat superior i ells no han pogut seguir el nostre ritme' segons el seleccionador català.

Demà dilluns 2 d'abril a les 15:30h, l'equip s'enfrontarà a la Comunitat Valenciana amb la primera posició del grup en joc. De cara a aquest partit, Planas ha pronosticat 'un partit dur davant un equip molt similar al nostre, físicament i en l'apartat tècnic'.

En noies, el combinat dirigit per Enric González s'ha imposat de forma clara i contundent a la Comunitat Valenciana tancant marcador al final del 4t període (76-25) després d'una gran demostració d'intensitat defensiva. La victòria catalana s'ha iniciat des d'un primer moment amb un parcial de 18-0 en els minuts inicials de partit arribant al final del primer quart amb un 22-2 favorable.

Segons el seleccionador català, 'Catalunya ho ha fet molt bé, posant molta intensitat contra el rival més complicat del grup a qui no hem deixat fer el seu joc. Amb un parcial inicial de 18-0, un bon treball defensiu i molt motivació i ganes, hem fet un partit molt bo'.

Demà dilluns, les noies tindran doble jornada: a les 9:30h contra Aragó i a les 17:30h contra Illes Balears. De cara a aquesta jornada, l'equip intentarà mantenir el mateix ritme segon l'entrenador Enric González.