Catalunya CAMPIONA de la V Copa de les Nacions de Basquetbol Femení

El Pavelló Alonso Rodríguez de la localitat gallega de Noia ha albergat la V Copa de les Nacions de Basquetbol Femení en una iniciativa de les federacions basca, gallega i catalana que s'ha disputat aquest 18, 19 i 20 de maig. Aquesta cinquena edició, en la Catalunya s'ha proclamat campiona per quarta vegada, ha comptat de nou amb la participació també de les seleccions d'Euskadi i Galícia.

20-05-2012 00:00

Catalunya s'ha proclamat, per quarta vegada en les cinc edicions celebrades fins el moment, campiona de la Copa de les Nacions de Basquetbol Femení en imposar-se per un contundent 46-75 a Galícia.

Per la seleccionadora catalana, Sílvia Font, "Hem fet un partit molt intens en defensa i això ha facilitat fer jugades molt boniques de contractat. A nivell d’atac posicional, hem jugat molt relaxades amb paciència buscant les millors opcions. L'equip es trobava molt a gust jugant i això s’ha reflectit en el joc.". A més, Font ha volgut deixar clar que "és un plaer portar aquesta selecció, no només per la implicació que tenen com a esportistes sinó pel seu alt nivel tècnic i competitiu."

Pel que fa a la pròpia competició i format de la mateixa, l'entrenadora de Catalunya ha declarat que la Copa de les Nacions "és un bon torneig per ajuntar jugadores, per mostrar la qualitat que tens com a treball de nacions, i per fer un retrobament de jugadores que han jugat juntes en diferents seleccions i que venen aquí a passar una bona estona i a més, competir i ser l’admiració dels altres."

Respecte al fiutur del torneig, Font ha volgut comentar que "tenint en compte que no hi ha més seleccions absolutes, crec que s’hauria d’instaurar algun torneig de seleccionsabsolutes, si més no, seguir amb aquest, ja que no podem sortir a fora a jugar. És una bona mostra del que som com a país. I del treball que es fa des de molts anys enrere, a Catalunya,una feina feta per tota la gent que està en categories inferior i que és molt d'agrair i l'orgull de tots nosaltres.".

V COPA DE LES NACIONS DE BASQUETBOL FEMENÍ
Pavillón Alonso Rodríguez (Noia - Galícia)

Divendres, 18 de maig
20:00h EUSKADI 51 - GALICIA 62

Dissabte, 19 de maig
19:00h CATALUNYA 74 - EUSKADI 54

Diumenge, 20 de maig
12:00h CATALUNYA 75 - GALÍCIA 46

Des del web de l'FCBQ, www.basquetcatala.cat, com des del Twitter de l'FCBQ a través del hashtag #CatalunyaBQ i el Facebook de l’FCBQ, es fa un seguiment de la participació de la Selecció Catalana Absoluta Femenina en aquesta V Copa de les Nacions de Basquetbol Femení amb actualització de resultats, estadístiques i fotografies.

Més fotografies del torneig realitzades pel CB Noia en el següents links: