Qui és Ariadna Magriñá?

Repassem el perfil d'Ari Magriñá, dietista-nutricionista esportiva i jugadora de la Unió Esportiva Mataró - Femení Maresme de la Lliga Femenina 2.

29-04-2021 10:00

Enamorada del bàsquet des de ben menuda, la dietista-nutricionista Ari Magriñá viu, gaudeix i treballa amb el món de l'esport com a nucli d'acció principal. Especialitzada en la nutrició esportiva, aquesta jove tarragonina compagina la seva diversa, múltiple i agitada agenda laboral amb el seu trajecte esportiu com a jugadora de primer nivell de bàsquet. I és que Magriñá és l'actual capitana i base del Germans Homs-Unió Esportiva Mataró-Femení Maresme, que participa en la competició de la Lliga Femenina 2.

Graduada en Nutrició Humana i Dietètica (Universitat Rovira i Virgili), Magriñá presenta un currículum d'estudis privilegiat, on sobresurt el Postgrau en Nutrició i Dietètica aplicada a l’activitat física i l’esport (Universitat Autònoma de Barcelona), el Curs Internacional de Certificació en Fisiologia, Entrenament i Nutrició esportiva (Institut Internacional de Nutrició i Ciències de l’Esport) i un segon Postgrau en Suplements, Ajudes Ergonutricionals i Farmacologia en l’Esport (Institut Internacional de Nutrició i Ciències de l’Esport), així com també l'Acreditació en Cineantropometria per l’ISAK (Escola Catalana de Cineantropometria), entre d'altres.

Nascuda i crescuda esportivament a Tarragona, la conjuntura laboral de Magriñá, a dia d'avui, es desenvolupa a les ciutats de Mataró, Barcelona i Girona, on hi passa consulta de nutricionista presencialment. A més, també treballa online, a través de Whatsapp i Skype, amb esportistes que són de fora (com per és el cas, de jugadores de la Lliga Femenina Endesa), amb qui manté contacte directe i constant, una dels trets característics que la defineixen com a incansable treballadora. La nutrició esportiva no és el seu únic camp d'activitat i la seva polivalència també abasta d'altres patologies o objectius com l'increment de massa muscular, la pèrdua de greix, les patologies digestives, les intoleràncies, etc.

Magriñá, que també és dietista-nutricionista de la Federació Internacional d'Handbol i de la UE Vilassar de Mar de futbol, compta amb col·laboracions externes amb el Bàsquet Manresa d'ACB (temporada 2019-20), planificant àpats i viatges, o amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Juntament amb la Federació i Fundació Corachan, Magriñá també va participar en jornades lúdic-esportives dedicades a l'esport i a la nutrició, on s'han tractat temes com els hàbits en la infància i la seva repercussió en l'etapa adulta, mites i realitats sobre l'alimentació o què menjar per optimitzar el rendiment i evitar lesions, entre d'altres.

A nivell esportiu, els inicis d'una base tarragonina que ha participat en 3 de les 4 edicions de l'ALLSTAR de Copa Femenina (Sabadell 2018, Manresa 2019 i Granollers 2020), comencen a l'Escola Cèsar August de Tarragona, entre els 5 i 12 anys. Posteriorment, al CB Tarragona hi va jugar des de pre-infantil fins a júnior de 1r any, abans de canviar el blau del Serrallo pel lila del TGN Bàsquet, amb vistes a competir a 1a Catalana. Del Sagrat Cor va passar al Joan Sirolla, per debutar a Copa amb el Ploms Reus, abans de recuperar novament el color lila a la samarreta, de la mà del Femení Sant Adrià, amb qui va estrenar-se a LF2, la seva categoria actual. Aquest periple esportiu ve acompanyat de dues i diferents experiències vitals, entre les 8 i 15 primaveres, amb la raqueta de tennis i pàdel. En aquesta segona modalitat hi va destacar especialment fins al punt d'estar present en diversos Campionats d'Espanya.

La realitat basquetbolística actual passa pel groc i, com no, el lila d'una UE Mataró, en què Magriñá compleix la seva 5a campanya. A la capital del Maresme també hi enceta un nou projecte professional, sota el nom de NAOS Entrenament, creat i impulsat per Alexis Herráiz. Es tracta de la recent obertura d'un Centre d'Alt Rendiment Esportiu, que compta amb especialistes d'alta volada en àrees com la psicologia, la preparació física, la fisioteràpia, etc, cerquen brindar la millor qualitat possible gràcies a un treball específic i d'allò més personalitzat.