Qui és Carlota Carner?

Repassem el perfil de Carlota Carner, jugadora del Club Bàsquet Igualada i 3a Tinent d'Alcalde i Regidora a l'Ajuntament igualadí.

01-04-2021 10:00

Advocada de professió i jugadora de bàsquet per vocació, Carlota Carner, apassionada de la ciutat d'Igualada, fa dos anys, al juny de 2019, que va decidir fer un gir radical al seu recorregut laboral, decidint entrar en el món de la política, un repte i un privilegi a parts iguals. Carner, que es va graduar en dret per la Universitat Pompeu Fabra i que va realitzar el màster d'accés a l'exercici de l'advocacia amb menció especial en Dret Penal per la Barcelona School of Management-UPF, és actualment la 3a Tinent d'Alcalde i Regidora d'Urbanisme, Governació, Talent, Joventut i Igualtat d'Igualada, càrrec en què hi té dedicació completa i exclusiva.

Amb experiència contrastada en departaments legals d'empreses i en un despatx d'advocats penals a Barcelona, les primeres passes de Carner en l'àmbit esportiu van arribar amb la pilota als peus, jugant a futbol al CF Igualada. Vinculada sempre a entitats esportives de la seva terra, la passió del bàsquet va començar a aflorar en la seva adolescència, a partir dels 13 anys. L'entusiasme per la cistella va brollar i créixer, de manera progressiva, al pati de Montclar, la seva escola, fins que, poc temps més tard, el seu entrenador actual Sergi Alamillo, juntament amb l'històric Joan Romeu, van aconseguir-la convèncer per entrar a formar part del bàsquet base del club de la seva vida, el CB Igualada.

A la disciplina igualadina, Carner va jugar a Preferent en categoria júnior, com a preàmbul competitiu al seu ràpid salt cap al primer equip femení, en la seva segona temporada com a sènior, al 2011. Desestimant propostes que, de ben segur, l'haguessin beneficiat per estalviar temps i energia en el seu periple com a estudiant de pràctiques a Barcelona, la seva fidelitat i el seu romanticisme vers la samarreta groc-i-blava l'han inclinat a rebutjar qualsevol seductor cant de sirenes. A més a més, des del 2014 és la capitana d'un conjunt igualadí a qui Carner ha representat amb orgull als ALLSTAR de Copa Catalunya, la màxima categoria del Bàsquet Català, de Cornellà 2017, Manresa 2019 i Granollers 2020.

El seu pas pel bàsquet també l'ha ajudat en la seva tasca com a Regidora al consistori igualadí. El compromís i la responsabilitat en els projectes en què decideix implicar-se, saber relativitzar i prioritzar el poc temps de què disposa i la gestió de les emocions són alguns dels valors que l'ha aportat el bàsquet i que aplica, a diari, tant a nivell personal com professional. "Com un equip de bàsquet, el govern municipal és igualment un grup de persones que remen, lluiten i s'ajuden mútuament per a complir uns objectius, entenent cadascú els seus rols i les seves posicions de joc."