L'FCBQ posa en marxa el Programa d'Assessorament de Lesions

L'FCBQ, a través de la seva àrea de Salut, impulsa un nou Programa d'Assessorament de Lesions, destinat a tots els federats i federades que pateixin una lesió greu.

16-02-2021 13:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha presentat aquest dimarts 16 de febrer a les 13 hores, i de forma virtual, el nou Programa d'Assessorament de Lesions als/les federats/es, desenvolupat a través de la seva àrea de Salut. Dirigit per la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, aquesta nova proposta federativa permetrà un recolzament indispensable per acompanyar, de la manera més individualitzada i rigorosa possible, el procés de la lesió i la seva conseqüent recuperació a pista.

Aquest servei serà gratuït per a totes les persones que compleixin els següents requisits:

  • Tenir fitxa federativa.
  • Haver patit una lesió greu del lligament creuat anterior.
  • Comptar amb el seguiment d'un professional de la fisoteràpia, de la preparació física o de la readaptació esportiva, per a poder realitzar aquesta tasca d'acompanyament. Es demanaran informes mèdics i titulacions professionals.

Aquests processos de seguiment aniran de la mà de l'assessorament científic de dues universitats col·laboradores, que esdevindran l'altre component clau del programa. En el cas dels casos de lesió greu del lligament creuat anterior es comptarà amb la participació del TecnoCampus de Mataró (Grau de CAFE, Fisioteràpia i doble titulació). D'altra banda, amb vistes a tractar una segona tipologia de lesió, que serà anunciada en les properes dates, s'està treballant amb el recolzament de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (Postgrau d'Activitat Física com a eina terapèutica).

La presentació, que s'ha pogut seguir en streaming a través de Youtube Live, ha arrencat amb una introducció de Ferran Aril, President de l'FCBQ. "L'FCBQ i la seva àrea de BQ Salut porten treballant, durant molts mesos, per la pandèmia Covid-19 i els seus efectes, sense descuidar d'altres temes importants com poden ser tots els que se'n deriven de les lesions. Per fi, després d'un llarg període de feina, veu la llum aquest nou servei adreçat a tots els nostres federats i federades." ha dit Aril. El tancament de la presentació l'ha protagonitzat la Dra. Treviño explicant, més detalladament, en què consistirà exactament aquesta nova iniciativa engegada per la Federació.

                           

BQ Salut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració externa de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades i jornades.

Més informació de BQSalut click aquí.

| BQSalut | FCBQ |