Programa d'Assessorament de Lesions

Programa de l'àrea BQ Salut destinat a tots els federats i federades que pateixin una lesió greu.

Què és?

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) presenta el Programa d'Assessorament de Lesions als/les federats/es, desenvolupat a través de la seva àrea de Salut. Dirigit per la metgessa especialista en medicina de l'esport, la Dra. Sílvia Treviño, permet un recolzament indispensable per acompanyar, de la manera més individualitzada i rigorosa possible, el procés de la lesió i la seva conseqüent recuperació a pista.

Aquest servei és gratuït per a totes les persones que compleixin els requeriments marcats per l'àrea BQ Salut de la Federació.

Requeriments per a participar al programa:

· Tenir fitxa federativa
· Haver patit una lesió greu com per exemple, lesió de lligament creuat anterior, esguinç de turmell o alguna altre lesió de caire muscular
· Comptar amb el seguiment d'un professional de la fisoteràpia, de la preparació física o de la readaptació esportiva, per a poder realitzar aquesta tasca d'acompanyament. Es demanaran informes mèdics i titulacions professionals

Col·laboracions de les Universitats:

Aquests processos de seguiment aniran de la mà de l'assessorament científic de dues universitats col·laboradores, que esdevindran l'altre component clau del programa. En el cas de lesió greu del lligament creuat anterior es comptarà amb la participació del TecnoCampus de Mataró (Grau de CAFE, Fisioteràpia i doble titulació).
D'altra banda, amb vistes a tractar una segona tipologia de lesió, que serà anunciada en les properes dates, s'està treballant amb el recolzament de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (Postgrau d'Activitat Física com a eina terapèutica).

Contacte amb BQ Salut

En cas que tinguis algun dubte o vulguis participar-hi del programa, envia un correu electronic indicant el teu nom, cognoms i tipus de lesió que has tingut a bqsalut@basquetcatala.cat, juntament amb la persona (Fisioterapèuta o Llicenciat CAFE) que t'acompanyarà en el procés i t'assessorarem.