BQSalut / Mesures per a l'inici de les pretemporades

Condicions en què cal realitzar la tornada a l'activitat per als equips federats del Bàsquet Català.

08-09-2020 09:00

Des de l'àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), encapçalada per la Dra. Silvia Treviño, es faciliten una sèrie de pautes i recomanacions a seguir en el desenvolupament dels entrenaments, tot seguint les normes dictades per la SGEAF, l’autoritat competent en matèria esportiva.

En primer lloc, cal destacar la importància de les entrades i sortides dels pavellons, sempre duent mascareta, amb control de temperatura a l’entrar i utilitzant el gel hidroalcohòlic per desinfectar les mans com a mesures principals. En aquest vídeo del CLUB BÀSQUET TORELLÓ s’expliquen les pautes adoptades per a cada entrenament seguint la normativa estipulada:

D'altra banda, també s'han de remarcar les mesures més bàsiques dins dels pavellons, com l’ús de mascareta a les instal·lacions sempre que no s’estigui realitzant activitat física, portar ampolles d’aigua individuals, no compartir pista amb cap altre equip i desinfectar el material utilitzat durant l’entrenament un cop s'acabi cada sessió. Molts clubs de Catalunya (com els LLUÏSOS DE GRÀCIA, el LIMA-HORTA BÀSQUET, el CB SANT JOSEP o el BFM VILADECANS, entre d'altres) han volgut fer arribar missatges clars a tots els seus integrants a través d’infografies i de vídeos, que ajuden a entendre les mesures preventives que faran més segura la volta a l’activitat.

Per últim, cal assenyalar que la normativa prioritza iniciar els entrenaments de la temporada amb grups estables i no iniciar el contacte fins els 14 dies, sense haver-hi rotacions entre equips ni canvis d’entrenadors. A més, com cada temporada, cal adaptar les exigències físiques en funció de la condició física dels nostres jugadors.  

| BQSalut |