Webinars oberts de la mà de BQ Salut

La Federació Catalana de Basquetbol oferirà una sèrie de webinars gratuïts i oberts a tothom amb contingut relacionat amb la seva àrea de Salut.

21-05-2020 09:00

Degut a aquesta època excepcional que estem vivint per la pandèmia de la COVID-19, no s’ha pogut celebrar la tradicional trobada anual de BQ Salut que enguany estava preparada per dur-se a terme el passat 8 de maig. Però des de l'àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), com no ens hem pogut trobar físicament, volem veure’ns d’una altra manera, seguir oferint formacions diverses i estar ben a prop de tots vosaltres.

És per això que encetem un seguit de WEBINARS obertes i gratuïtes a tot el públic del Bàsquet Català, que tindran lloc al llarg de les properes setmanes, i que tractaran diferents temes tots ells relacionats amb les lesions que pateixen els esportistes que practiquen el nostre esport.

De la mà de la Dra. Silvia Treviño, metgessa de l'esport i coordinadora de l’àrea de BQ Salut de l'FCBQ, i amb la col·laboració de Xevi Calm, Javi Espasa, Beti Orden, Jordi Padrós, Cris Adillón, Montse Gallegos i Marc Arnau en algunes sessions, aquests webinars formatius pretenen ser una introducció al coneixement de certes lesions com ara el genoll, el turmell, el múscul o els tendons, amb l’objectiu d’ajudar a tots els grups relacionats amb el bàsquet (pares, mares, esportistes, àrbitres, etc.) a adquirir nocions bàsiques per afrontar determinades situacions. Per altra banda banda, no s'ha volgut deixar de donar atenció les lesions dels jugadors/es més veterans/es, que comptaran també amb una darrera webinar.

Webinars BQSalut

'Lesions musculars i de tendó al bàsquet'

- Dia: dimecres 27 de maig de 2020
- Hora: 19h (durada de 45')
- Impartit per la Dra. Silvia Treviño amb Javi Espasa, preparador físic del Basket Almeda.
- Adreçat a fisios, PF, entrenadors/es, jugadors/es, àrbitres, pares/mares, etc.

'Fem estiraments junts!'

- Dia: dissabte 30 de maig de 2020
- Hora: 12h (durada de 30'): sessió d'estiraments i mobilitat articular online pels nostres federats a càrrec de Xevi Calm després d'una breu introducció de la doctora Silvia Treviño sobre alimentació i hidratació.
- Impartit per la Dra. Silvia Treviño amb Xevi Calm, fisioterapeuta del Cadí La Seu.
- Adreçat a jugadors i jugadores entre els 8 i els 12 anys

'Lesions de genoll'

- Dia: dimecres 3 de juny de 2020
- Hora: 19h (durada de 45')
- Impartit per la Dra. Silvia Treviño amb Beti Orden, fisioterapeuta de l'Spar Uni Girona.
- Adreçat a fisios, PF, entrenadors/es, jugadors/es, àrbitres, pares/mares etc.
-
Convidada especial: Helena Oma, jugadora de l'Spar Uni Girona.

'Lesions de turmell'

- Dia: dimecres 10 de juny de 2020
- Hora: 19h (durada de 45')
- Impartit per la Dra. Silvia Treviño amb Jordi Padrós, fisioterapeuta de les Seleccions Catalanes de Formació de l'FCBQ.
- Adreçat a fisios, PF, entrenadors/es, jugadors/es, àrbitres, pares/mares, etc.

'Lesionabilitat del bàsquet veterà'

- Dia: dimecres 17 de juny de 2020
- Hora: 19h (durada de 45')
- Impartit per la Dra. Silvia Treviño amb Cris Adillón, fisioterapeuta de les Seleccions Catalanes de Formació de l'FCBQ i de les Seleccions FEB, i  Montse Gallegos, readaptadora esportiva i ajudant de les Seleccions Catalanes de Formació de l'FCBQ, així com també convidats especials.
- Adreçat a fisios, PF, entrenadors/es, jugadors/es, àrbitres, pares/mares, etc.

'Recuperació de lesions: Consells Pràctics'

- Dia: divendres 19 de juny de 2020
- Hora: 18h (durada de 45')
- Impartit per la Dra. Silvia Treviño amb Marc Arnau, fisioterapeuta del BAXI Manresa, Seleccions Espanyoles 3x3 i U20 i fisioterapeuta col·laborador de jugadors professionals i de formació.
- Adreçat a jugadors/es de cadet a sènior.

BQ Salut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l’objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració externa de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades i jornades.

Més informació o consells BQSalut click aquí.

| FCBQ | BQSalut |