Catalunya es classifica per a la final de la III Copa de les Nacions masculina en derrotar a Euskadi a semifinals (72-76)

La Selecció Catalana Absoluta Masculina s'ha classificat per a la final de la tercera edició de la Copa de les Nacions de Basquetbol Masculí que es disputa aquest divendres 2 i dissabte 3 al Pazo Provincial Dos Deportes de Lugo, en una iniciativa de les federacions gallega, basca i catalana.

02-07-2010 00:00

Catalunya s'ha classificat, per primera vegada, per a la final de la Copa de les Nacions en derrotar a Euskadi, la clara dominadora en les dues edicions disputades fins ara.

El combinat català dirigit per Salva Maldonado i el seu ajudant Jordi Estany han superat als bascos en un partit força dur amb cap dominador clar. Després d'un primer període igualat (22-21 a favor d'Euskadi) els catalans s'han relaxat al segon període i els bascos ho han aprofitat per obrir una petita escletxa en l'electrònic amb un bon encert des de la línia de 6.75, tot i que s'ha arribat al descans amb un 40-37. Cal recordar que aquesta competició es disputa amb les noves regles que s'aplicaran a partir de l'any vinent, com és el cas de la nova distància de triple o la zona rectangular que ja s'ha aplicat enguany a l'Adecco Oro.

A la represa, Catalunya ha sortit a capgirar el marcador i així ho ha fet als cinc minuts i arribant al final del període amb sis punts favorables (53-59) tot i la duresa defensiva d'Euskadi. Al darrer i definitiu període, els jugadors catalans han aconseguit arribar a una màxima diferència de 9 punts (63-72 a quatre minuts pel final) i encarar amb un resultat favorable la recta final del partit. Els bascos però, no s'han donat per vençuts i han acabat apropant-se perillosament als catalans sense fer perillar la victòria dels nostres per un 72-76 final.

Demà dissabte 3 de juliol, Catalunya s'enfrontarà a partir de les 18:30 hores a Lituània, que a la segona semifinal va derrotar a Galícia, l'amfitrió, per 71-76.

La selecció convidada en aquesta ocasió serà la de Lituània. A les dues darreres edicions, el combinats convidats van ser Portugal (2008) i Canadà (2009).

III Copa de les Nacions de Basquetbol Masculí
Pazo Provincial Dos Deportes (Lugo - Galícia)

Antecedents
A la primera edició disputada al juny de 2008 a Girona, Catalunya va ser tercera en superar a Portugal per 93-63 en el partit pel 3r i 4t lloc. A les semifinals, la Selecció Catalana va caure davant Euskadi per un ajustat 79-81. Els bascos es van proclamar campions en guanyar a la final a Galícia pel resultat de 72-80.

Bilbao va ser la seu de l’edició de l’any passat en la que Euskadi es va tornar a proclamar campió per segon any consecutiu. El combinat basc va superar a la final a Canadà (68-75), botxí de Catalunya a les semifinals (68-69). La Selecció Catalana va finalitzar aquesta segona edició en tercera posició en derrotar a Galícia per 93-72 al partit pel 3r i 4t lloc.