Després de la bona rebuda a Manresa, Ripollet i Olesa de Montserrat de les tres anteriors edicions, Vilafranca del Penedès acollirà, el proper diumenge 17 de novembre, la 4a edició del Fòrum Mentoria. La jornada formativa, que compta amb la col·laboració de la SE Casal Vilafranca i el CE Xamba, es dividirà en dos itineraris. El primer va adreçat a totes les mentores i entrenadores que formen part del Programa Mentoria d'Entrenadores. El segon tindrà com a destinatàries les integrants de la Mentoria d'Àrbitres.
El 4t Fòrum Mentoria se celebrarà al Pavelló Joan Marquès (SE Vilafranca) i Casal Societat la Principal de Vilafranca del Penedès. La jornada dedicada a les entrenadores es realitzarà de 9:30 a 18:30h. Les xerrades aniran a càrrec de Gemma Vilaseca (Eines d'acompanyament emocional), Marta Mira (Atac a zona: com conquerir espais) i Laura Antoja (Lectura de joc a partir del contraatac). A més, Anna Busquet, Íngrid Labrador, Eli Novell i Paula Pla impartiran uns tallers participatius d'atac i defensa. L'activitat servirà tant per validar sis hores del Bloc de Pràctiques dels cursos de l'FCBQ com per realitzar les infografies de la part presencial (TAPs).
La jornada d'àrbitres serà de 9:30 a 15:30h. Les xerrades estaran impartides per Olga Praderas (D'on neix el programa Mentoria i en què consisteix) i Sandra Sánchez i Xènia Esteve (Objectius i punts de partida). La primera edició de la Mentoria d'Àrbitres es va organitzar a través del Projecte Europeu PROMISE. L'FCBQ ha decidit mantenir i millorar la proposta amb una segona edició del programa.
Els dos itineraris del fòrum inclouen una xerrada de l'equip de treball del 'Projecte Bàsquet Femení', una iniciativa impulsada des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení, i que va néixer amb l'objectiu de donar referents, formació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català d'arreu del territori, tant les que s'inicien a les banquetes com les que fa molts anys que entrenen.
La Mentoria és un dels programes desenvolupats pel 'Projecte Bàsquet Femení', impulsat des de la Federació Catalana de Basquetbol a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení, i que vol donar referents, formació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català d'arreu del territori, tant les que s'inicien com les que ja porten molts anys.
Pel que fa al Projecte Bàsquet Femení, aquest compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones, i té l'objectiu d'arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d'un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d'un canvi, i un primer pas ha estat la campanya #DemanaCanvi, amb la que l'FCBQ ha volgut fer pública la detecció de les mancances existents al Bàsquet Català en temes d'igualtat i de perspectiva de gènere. La intenció de la Federació en aquest sentit, és anar transformant i corregint aquestes deficiències entre tots els agents implicats obtenint resultats a mig-llarg termini.