En marxa el Campus Internacional del PROMISE Project

Bordeaux acull aquesta iniciativa pionera, que lidera l'FCBQ, i que compta amb presència de les Federacions Nouvelle-Aquitanie, Kosovo, Portugal, Bulgària i Irlanda.

08-07-2024 10:30

El projecte europeu 'PROMISE - Step forward for women in basketball', corresponent a la convocatòria Erasmus+ Sport 2021-2027 de la Comissió Europea, i liderat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), engega, avui dilluns 8 de juliol de 2024, el Campus Internacional a la ciutat francesa de Bourdeux.

Aquesta iniciativa pionera té la Federació Regional de la Nouvelle-Aquitaine du Basket com a delegació amfitriona, i compta amb la presència de l'FCBQ, juntament amb les Federacions de Kosovo, Portugal, Bulgària i Irlanda.

Durant els dies del Campus, que es durà a terme entre el 8 i 12 de juliol, cadascuna de les federacions participants ha seleccionat un total de 6 jugadores (Sara Forés, Júlia Muñoz, Laia Piñol, Aina Pinedo, Mar Garcia i Laia Solé)) locals d'alt nivell, així com també 2 entrenadores (Paula Ibáñez i Ingrid Labrador) i 1 àrbitra (Carla Calafell) procedents del Programa de Mentoria, que s'ha desenvolupat amb èxit del passat mes de gener fins al juny.

L'estada a la ciutat portuària del sud de França pretén donar continuïtat al treball que s'ha estat efectuant a cada territori, durant molts mesos, mitjançant el creixent Programa de Mentoria, que té com a objectius principals formar les entrenadores i les àrbitres, així com empoderar-les a emprendre nous reptes professionals.

Al llarg d'aquesta intensa setmana es celebraran sessions d’entrenaments a pista, on cada equip estarà configurat per jugadores de diverses nacionalitats, dirigits per un equip tècnic, i gestionat per les entrenadores Ana Perovic, de la Nouvelle-Aquitanie, i Silvia Font, de l'FCBQ, les dues directores tècniques de la branca esportiva. A més a més, també hi haurà la supervisió de les àrbitres, que rebran formacions paral·leles a càrrec de Jean-Charles Roman, de la Nouvelle-Aquitanie, director tècnic del Campus.

El Campus Internacional és una de les activitats principals del PROMISE Project, juntament amb la plataforma formativa moodle (gratuïta), la trobada d’experts de Lisboa, i el Programa de Mentoria d’Entrenadora i Àrbitres. Totes aquestes accions i programes són sostinguts pels eixos de sensibilització, empoderament i trencament d'estereotips de gènere del Projecte.

A través de les xarxes socials (instagramtwitter i facebook) del PROMISE es generarà contingut, de forma continuada, per poder seguir el desenvolupament d'aquest Campus Internacional a Bourdeaux.