BQSolidari

Des de l’FCBQ fa temps que recollim la demanda creixent dels clubs que tenen ganes d’emprendre projectes per fer del nostre esport un referent en la cooperació internacional.

Aquesta realitat, unida a la intenció de la Federació, d’exportar els valors de la pràctica del bàsquet i fomentar una vida saludable, va provocar el naixement del programa ‘BQ Solidari’, amb l’objectiu de donar suport a les diferents accions i projectes solidaris de la xarxa de clubs de Catalunya, acostar el bàsquet i l’esport als qui no han pogut practicar-lo o estan privats de poder fer-ho.

Volem crear projectes que s’ajustin a aquestes característiques i volem transmetre els valors del bàsquet al jovent i als infants, de manera lúdica amb l’aprenentatge i la motivació que permeten els esports.

El programa ‘BQ Solidari’ es va crear amb aquesta idea principal: donar visibilitat a totes aquelles accions que ja s’estan duent a terme i fer créixer aquest espai per fer projectes més ambiciosos i a llarg termini, perquè incideixin directament en la canalla dels països en vies de desenvolupament.

És el nostre desig fer conèixer els projectes dels nostres clubs a la resta d’entitats. Saber de les seves experiències, dificultats, èxits, gestions... pot contribuir a que d’altres clubs se sensibilitzin i vulguin pujar a aquesta iniciativa.

Volem crear una àmplia xarxa de solidaritat del Bàsquet Català. Volem que tothom que vulgui hi tingui cabuda. Volem ajudar a tota aquella iniciativa solidària i esportiva, a tenir una sortida comunicativa, de difusió i de visibilitat. I, entre tots, posar el nostre granet de sorra de manera activa, en el món de la cooperació internacional.

Notícies

Agenda