El Basket Esplugues engega un projecte BQ Solidari amb Ucraïna

La participació d'un combinat ucraïnès al Torneig Internacional d'Esplugues esdevé el punt de partida del nou projecte solidari del CB Esplugues.

02-01-2023 12:30

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, segueix recolzant projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. En aquesta ocasió, el Club Basket Esplugues ha arrencat un nou projecte solidari, que estarà vertebrat a través de diverses fases temporals, per a recolzar el bàsquet a Ucraïna. El punt de partida ha esdevingut la participació de la selecció cadet masculina del país de l'Europa de l'Est, conformada per jugadors de 1r i de 2n any, en el XXII Torneig Internacional Cadet Ciutat d'Esplugues.

El club espluguí ha convidat el combinat ucraïnes, a qui ha costejat el seu desplaçament així com també la seva estada a Catalunya, a la 12a edició del reconegut torneig que ha tingut lloc al Centre Esportiu Municipal Les Moreres d'Esplugues de Llobregat, entre els passats 27 i 29 de desembre de 2022. El torneig ha comptat amb la presència de Ferran Aril, President de l'FCBQ, en la inauguració de l'esdeveniment, així com també d'Eulàlia Vila, directiva de l'FCBQ i responsable dels Programes BQ, participant en la cloenda de la competició.

A banda d'aquesta col·laboració inicial, l'entitat d'Esplugues, juntament amb l'FCBQ, mitjançant el programa BQ Solidari, ha gestionat un enviament d'espelmes i mantes cap al país ucraïnès, colpejat per la situació de conflicte actual amb Rússia. 

A més a més, també es duran a terme diverses donacions econòmiques i d'altres activitats per a l'ajuda i a la reconstrucció progressiva del bàsquet a Ucraïna, vinculades amb institucions humanitàries com la Creu Roja o hospitals sense ànim de lucre com Sant Joan de Déu.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.