Un estiu més, l'FCBQ amb el projecte solidari, social i esportiu d'ACCEDE i el CB Gavà

L'Associació Catalana per la Cooperació, l'Esport, el Desenvolupament i l'Educació (ACCEDE) vinculada al CB Gavà tornen un any més a Etiòpia amb un projecte de cooperació al desenvolupament.

18-07-2018 19:00

El projecte d'ACCEDE i el CB Gavà es desenvolupa a les ciutats de Woldiya i Welkite d'Etiòpia, i es tracta d'un projecte de cooperació al desenvolupament, que desenvolupa diverses actuacions i un projecte de sensibilització ciutadana per a la cooperació. L'objectiu és la protecció dels drets de la població més desprotegida, els infants, fent possible mitjançant l'esport i l'ensenyament reglat, el dret bàsic a l'educació, a la salut, al joc i a la protecció de la família.

"We Play for Africa" es desenvoluparà a les ciutats de Woldiya, Welkite i a la ciutat de Gavà, i s'emmarca dins el Pla Estratègic d'ACCEDE de cooperació i d'educació pel desenvolupament del 2016 al 2019, amb dues línies bàsiques d'actuació: dos Projectes de Cooperació al Desenvolupament amb diverses actuacions de caràcter independent i diferenciat a Etiòpia, i un altre Projecte de Sensibilització (Gavà i Etiòpia) amb dues actuacions complementàries.

Enguany, l'expedició que viatjarà cap a Etiòpia per part de l'ONG i el club estarà formada per 7 persones i una vegada allà es centraran, entre altres tasques, en realitzar tot un seguit d'entrenaments amb els nens i nenes del Club de Welkite, on hi ha la primera escola de minibàsquet del país, així com també sessions d'entrenaments a Awassa. Aquí es dissenyarà, planificarà i es desenvoluparà enguany un nou curs per a entrenadors. Així mateix, els cooperants catalans també comprovaran l'evolució dels equips, i com han implementat la seva metodologia.

Aquesta expedició va ser rebuda aquest dimecres 18 de juliol a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol per part del president Joan Fa, així com també per la vicepresidenta Maria Lluís Gol i el gerent Toti Mumbrú.

Projectes i iniciatives com aquesta, desenvolupada per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.