La Penya potencia la seva vinculació amb el Projecte Hamza al Marroc

El Club Joventut de Badalona reactiva el projecte solidari, que compta amb el suport d'El Masnou Basquetbol i de l'FCBQ a través de la seva àrea BQ Solidari.

22-06-2022 17:00

El Club Joventut Badalona, juntament amb El Masnou Basquetbol, continua fomentant accions solidàries, que compten amb el suport de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, que segueix recolzant aquests projectes relacionats amb el Bàsquet Català.

En aquesta ocasió, i donant continuïtat a la vinculació existent de l'entitat badalonina amb el denominat 'Projecte Hamza', el tècnic Hamza Driouich, actual entrenador de la Penya que es va formar al club masnoví, encapçala novament una expedició solidària al Marroc, on s'organitzaran diversos campus oberts a nens i a nenes.

Driouich, que va impulsar iniciatives d'aquest estil amb el BQ Solidari a partir de l'any 2017, de la mà de l'Associació sense ànim de lucre Basket is Life i, enguany, es desplaçarà, del 23 de juny i per un període de 15 dies, a la ciutat marroquina de Casablanca i d'Asilah, poble d'origen d'en Hamza situat al nord del país africà, per a celebrar els Campus, on hi ha prevista una assistència aproximada de 150 infants, que tenen en la pràctica del bàsquet i en la formació d'entrenadors els seus eixos vertebradors. 

En aquest viatge també hi formaran part dos preparadors de la pedrera verd-i-negra, entre ells el seu psicòleg esportiu, que acompanyaran l'expedició al Marroc, com ja va fer-ho anteriorment David Jimeno, cap de bàsquet base i entrenador d'un Joventut Badalona que s'ha implicat directament en el bon funcionament del projecte, amb la col·laboració d'El Masnou Basquetbol.

A més a més, Hamza i Basket is Life també presenten propostes d'entrenaments, a Catalunya, a persones afectades per problemes derivats a la salut mental, les addiccions i les discapacitats.

El programa BQ Solidari de l'FCBQ, coordinat per Vidal Sabater, que també va formar part d'aquestes expedicions en anys anteriors on va poder establir relacions amb les institucions esportives locals així com també ensenyar el funcionament del Bàsquet Català a la Federació del Marroc i a alguns dels seus clubs, tornarà a col·laborar amb el lliurament de material de pilotes i samarretes.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.