La Selecció Catalana Cadet Masculina es proclama campiona d'Espanya Cadet i la Selecció Catalana Cadet Femenina sots-campiona

Tweet #CatalunyaBQ // Aquest diumenge 6 de gener Catalunya ha disputat les dues finals del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet. La Selecció Catalana Cadet Femenina s'ha proclamat sots-campiona d'Espanya en caure a la final contra Canàries per (54-65). Els nois de Catalunya, per la seva banda, s'han proclamat campions d'Espanya en superar a Madrid a la final per 80-66.

06-01-2013 00:00

Amb aquestes dues noves medalles, les Seleccions Catalanes Cadet sumen ja 40 medalles en les 22 edicions d’aquests campionats: 21 d'or, 13 d'argent i 6 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Femenina
Catalunya, en noies, dirigida pel seleccionador Ivan Torinos i els seus ajudants David Girgas i Sara González, va accedir a la final del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet després de superar al País Basc a les semifinals per 66-41, i a Navarra, Castella i Lleó i Galícia, a la fase prèvia del grup A de l'especial femení. L'única derrota va ser contra Madrid, també a la prèvia.

La final femenina entre Catalunya i Canàries s'ha iniciat força igualada sense cap dominador clar arribant al final del primer període amb un 10-11 favorable a les jugadores canàries. En els següents 10 minuts, Catalunya s'ha vist superada de forma clara per un conjunt canari molt encertat en els seus llançaments així com també en els seus ràpids contraatacs, tot aconseguint marxant en el marcador. Catalunya en canvi, no ha estat encertada en aquest període contra la zona canària arribant al descans amb un 15-32 en contra. A la represa però, les catalanes han reaccionat i han aconseguit retallar distàncies fins als 7 punts, però finalitzant el 3r quart amb un 33-42 en contra. En el darrer i definitiu període, la superioritat catalana ha continuat aconseguint empatant el partit a 48 a 2' pel final del partit gràcies a l'efectivitat, ara sí, en els tirs exteriors. En un final d'infart, a 5" pel final i amb un 49-51, Catalunya ha forçat la pròrroga en el darrer segon amb una cistella de Laia Raventós. A la pròrroga, l'esforç català en aquesta remuntada s'han evicenciat i Canàries ho ha aprofitat per fer-se amb el campionat guanyant finalment per 54-65 en una final en la que les catalanes no han llançat en cap moment la tovallola.

Finalitzat el partit, el seleccionador català Ivan Torinos ha volgut "felicitar a la selecció canària per la victòria final, un gran equip". Pel que fa al desenvolupament del partit, Torinos ha explicat que "el plantejament era intentar tornar a fer el nostre joc i competir fins al final. El primer quart ha estat força igualat, però en el segon període hem estat molt malament, no hem cregut en les nostres opcions de joc, pèrdues de pilota, llançaments de 3 punts; i contraatacs de Canàries ens han portat a un -17 al descans. Al vestidor hem parlat de no abaixar els braços, de lluitar fins al final, de defensar amb orgull la nostra samarreta, i al tercer quart ja hem començat a tenir senyals de que es produïa una reacció, més encert en els tirs de 3 punts, més velocitat en el nostre joc, millor defensa. A l'últim període un esforç molt gran ens porta a partit empatat a manca de 1.30, aquí dues opcions nostres de ficar-nos per davant desaprofitades ens condueixen al 50-48 abaix a manca de 5 segons, però Laia Raventos empata el partit amb un tir de 5 metres i anem a la pròrroga. Aquí Canàries és millor sense excuses, ho intentem pero no podem, i Canàries just guanyador. La meva enhorabona al grup, només fracassa qui no ho intenta, i nosaltres ho hem donat tot fins al final, ens hagués agradat guanyar aquest or per tot el Bàsquet Català, però a l'esport només guanya un, igualment absolutament orgullós de la nostra selecció, no només avui, sinó tot el campionat".

La millor jugadora de la final ha estat la catalana Laia Raventós amb un 27 de valoració fruit dels seus 31 punts i 7 rebots. Destacar també els 14 rebots de Maria Martiáñez i d'Anaís Portillo [veure estadística].

Els resultats i estadístiques de la Selecció Catalana Cadet Femenina en aquest campionat:

11:30h (CDM Siglo XXI) CATALUNYA 54 - Canàries 65

Amb aquesta nova medalla, la Selecció Catalana Cadet Femenina suma ja un total de 21 medalles: 14 d'or, 4 d'argent i 3 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Masculina
El combinat masculí entrenat pel seleccionador català Joan Albert Cuadrat, juntament amb els seus ajudants Ramon Reigada i Núria Montolio, estava enquadrat, a la primera fase del campionat, en el grup A de l'especial masculí juntament amb les seleccions de l'Aragó, País Basc, Galícia i Illes Balears, seleccions a les que ha superat amb quatre victòries. A les semifinals, el conjunt català va vèncer a Canàries per 81-64.

A la final contra Madrid, el conjunt català ha començat molt fort amb un 9-2 en els primers minuts gràcies als ràpids i efectius contraatacs dels jugadors dirigits per Joan Albert Cuadrat. Al final dels primers 10 minuts, 16-12 favorable a Catalunya. En el segon període, Madrid ha sortit amb força i ha aconseguit retallar distàncies en tres minuts fins a empatar el partit a 19, i marxar més tard de 10 punts en el marcador (23-33) a 3' pel descans. Catalunya ha reaccionat ràpidament amb gran parcial de 15-0 tornant a posant-se per davant i arribant al descans amb un 38-35. A la represa, el partit ha estat marcat per un intercanvi constant de cistelles en un període molt igualat que ha acabat amb un empat a 55 en el marcador. En el darrer quart, Catalunya ha aconseguit marxar d'11 punts a 4' pel final (72-61) per acabar sentenciant el partit amb el 80-66 final.

El seleccionador català Joan Albert Cuadrat ha explicat després de la final que "ha estat un partit molt vibrant entre les dues millors seleccions. Joc ràpid i vistós compaginat amb pivots de molt talent. Després de 3 quarts de màxima igualtat, una bona defensa zonal i el control del rebot defensiu ha permès atacar amb més tranquil·litat als nostres, que han jugat amb molt de cap i encert els últims 5 minuts".

El millor jugador de la final ha estat el català Ramon Vilà amb un 23 de valoració (14 punts i 12 rebots), seguit amb un 13 de valoració per Albert Real (10 punts i 7 rebots), Xabier López (14 punts i 7 rebots) i Samuel Rodríguez (9 punts i 6 rebots) [veure estadística].

Els resultats i estadístiques de la Selecció Catalana Cadet Masculina en aquest campionat:

13:30h (CDM Siglo XXI) CATALUNYA 80 - Madrid 66

Amb aquesta nova medalla, la Selecció Catalana Cadet Masculina suma un total de 19 medalles: 7 d'or, 9 d'argent i 3 de bronze.

Segueix el Campionat al Twitter de l'FCBQ!
Una vegada més, el Twitter de l'FCBQ (http://twitter.com/FCBQ) fa un seguiment especial de la participació de Catalunya en aquest campionat amb informació al moment des de Saragossa a través del hashtag de les Seleccions Catalanes: #CatalunyaBQ.

Així mateix, el web www.basquetcatala.cat com a la pàgina oficial de la Federació Catalana de Basquetbol a Facebook (www.facebook.com/FederacioCatalanaBasquetbol) també s'anirà actualitzant puntualment amb resultats, cròniques, estadístiques, fotografies i declaracions dels seleccionadors catalans.