Les Seleccions Catalanes Cadet a les FINALS del Campionat d'Espanya 2013 de Saragossa

Tweet #CatalunyaBQ // Les Seleccions Catalanes Cadet disputen aquesta tarda les dues semifinals del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet 2013 de Saragossa després de finalitzar les respectives fases prèvies com a primeres de grup. La Selecció Catalana Cadet Femenina ha derrotat a Euskadi (66-41) i jugarà la final contra Canàries. La Cadet Masculina també s'ha classificat per a la final en superar a Canàries a les semifinals (81-64).

05-01-2013 00:00

Selecció Catalana Cadet Femenina
Catalunya, en noies, dirigida pel seleccionador Ivan Torinos i els seus ajudants David Girgas i Sara González, accedeix a les semifinals del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet després de superar a la fase prèvia a Navarra, Castella i Lleó i Galícia, i una única derrota, contra Madrid, en el grup A de l'especial femení.

Amb aquest balanç de tres victòries i una derrota a la fase prèvia, el combinat català s'ha enfrontat, com a primera del grup A, a la selecció d'Euskadi, segones del grup B, a partir de les 17:30 hores d'avui. Catalunya ha sortit a per totes des dels primers minuts amb un 11-2 en els primers minuts arribant al final del primer quart amb un 15-8. En el segon període, les basques s'han apropat fins a col·locar-se a un punt de les nostres (17-16 a 6' pel descans), però les catalanes han tornat a imposar el seu joc marxant a la mitja part amb un 30-16. A la represa, el combinat català ha pogut mantenir els 15 punts de diferència (45-30) però en el darrer i definitiu quart ha posat la directa cap a la final superant a les basques per 66-41.

El seleccionador Ivan Torinos ha explicat que "el grup ha començat molt bé el partit, corrent al contraatac, rebotejant fort i aprofitant les opcions de superioritats generades pel nostre ritme. Hem agafat un petit coixí i l'hem gestionat molt bé fins al descans. A la represa, els primers minuts han estat molt igualats fins que el nostres tirs de 3 punts han entrat. Llavors hem controlat el tempo de joc i a partir d'aquí ja a pensar en la final. Felicitar al grup pel seu esforç i unió en tot moment i ara a gaudir del moment i a pensar en jugar bé demà, aquest és el nostre objectiu fins al final".

La millor jugadora del partit ha estat la catalana Laia Raventós amb un 18 de valoració (18 punts i 6 rebots) juntament amb la també catalana Iho López amb 18 de valoració (10 punts i 10 rebots). Destacar també els 14 punts d'Ainhoa López i els 14 rebots de Maria Martiáñez [veure estadística].

11:30h (CDM Siglo XXI) CATALUNYA - Canàries

A Valladolid 2012, la Selecció Catalana Cadet Femenina va fer-se amb la medalla de bronze en guanyar a Madrid per 49-52 en el partit pel 3r i 4t lloc. De les 21 vegades que el combinat femení ha participat en aquests campionats, només en una ocasió no va sumar cap medalla. En total acumula 20 medalles: 14 d'or, 3 d'argent i 3 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Masculina
El combinat masculí entrenat pel seleccionador català Joan Albert Cuadrat, juntament amb els seus ajudants Ramon Reigada i Núria Montolio, estava enquadrat, a la primera fase del campionat, en el grup A de l'especial masculí juntament amb les seleccions de l'Aragó, País Basc, Galícia i Illes Balears, seleccions a les que ha superat amb quatre victòries.

La Selecció Catalana Cadet Masculina classificada com a primera del grup A per a les semifinals, ha jugat contra Canàries, segona classificada al grup B. Aquesta semifinal s'ha iniciat favorable als canaris amb un parcial de 2-9 en els primers minuts, acabant el període amb un 13-18. A partit d'aquí, l'intercanvi de cistelles ha estat constant i els catalans han aconseguit empatar i capgirar el partit, tot i que s'ha arribat al descans amb un 34-35 en contra. A la represa, els catalans han sortit a per totes i amb un gran parcial de 29-11 han tancat el 3r quart (63-46). En un darrer quart de tràmit, l'equip ha seguit imposant el seu ritme certificant la seva classificació per a la final guanyant als canaris per 81-64.

Joan Albert Cuadrat, seleccionador català cadet masculí ha explicat que "ha estat un partit molt diferent a la resta. Canàries amb dos jugadors físicament molt grans i una defensa zonal molt activa els hi donava avantatge, però l'augment de ritme de Catalunya ha portat el partit al terreny on volíem. A partir del tercer quart s'ha vist la superioritat de banqueta de Catalunya i s'ha pogut trencar el partit".

El millor jugador català del partit ha estat Samuel Rodríguez amb un 16 de valoració gràcies als seus 15 punts i 5 rebots. El segueixen amb un 14 de valoració Albert Real (11 punts i 3 rebots) i Ramon Vilà (9 punts i 6 rebots) [veure estadística].

El calendari de joc de la Selecció Catalana Cadet Masculina en aquest campionat és el següent:

13:30h (CDM Siglo XXI) CATALUNYA - Madrid

En el darrer campionat celebrat a Valladolid al gener de 2012, la Selecció Catalana Cadet Masculina va fer-se amb els sots-campionat en perdre la final davant Andalusia per un ajustat 68-71. Catalunya ha participat 21 vegades en aquests Campionats d'Espanya fent-se amb un total de 18 medalles: 6 d'or, 9 d'argent i 3 de bronze.

Segueix el Campionat al Twitter de l'FCBQ!
Una vegada més, el Twitter de l'FCBQ (http://twitter.com/FCBQ) fa un seguiment especial de la participació de Catalunya en aquest campionat amb informació al moment des de Saragossa a través del hashtag de les Seleccions Catalanes: #CatalunyaBQ.

Així mateix, el web www.basquetcatala.cat com a la pàgina oficial de la Federació Catalana de Basquetbol a Facebook (www.facebook.com/FederacioCatalanaBasquetbol) també s'anirà actualitzant puntualment amb resultats, cròniques, estadístiques, fotografies i declaracions dels seleccionadors catalans.