Catalunya debuta amb dues victòries al Campionat d'Espanya de seleccions Cadet de Saragossa

Tweet #CatalunyaBQ // Avui s'ha iniciat el Campionat d'Espanya de seleccions Cadet 2013 que es disputarà fins diumenge 6 de gener a Saragossa i les Seleccions Catalanes Cadet Femenina i Masculina han debutat amb victòria davant Navarra (33-74) i Aragó (66-99).

03-01-2013 00:00

Selecció Catalana Cadet Femenina
Catalunya, en noies, dirigida pel seleccionador Ivan Torinos i els seus ajudants David Girgas i Sara González, i s'enfronta a la fase prèvia a Navarra, Castella i Lleó, Madrid i Galícia, en el grup A de l'especial femení.

El primer partit de les catalanes s'ha disputat a les 10 hores d'avui dijous 3 de gener contra el combinat de Navarra. Després d'un inici igualat favorable al final dels primers 10 minuts de joc a les rivals (15-12), les catalanes han aconseguit capgirar el marcador i marxar al descans amb un 22-32 a favor. El seleccionador català Ivan Torinos ha explicat que ha estat un "inici de partit molt igualat per les dues seleccions, amb els típics nervis i errades del primer dia de campionat. Fins al minut 15 no hem pogut començar a trencar el partit mitjançant la nostra defensa i contraatac marxant al descans amb un +10 i amb la sensació d'anar a més".

A la represa, l'equip ha aconseguit augmentar la diferència fins als 33 punts al final del tercer període (24-57). En el darrer quart, les catalanes han acabat de sentenciar el partit arribant a guanyar per 44 punts. Al final 33-74 i debut amb victòria en aquest Campionat d'Espanya de seleccions Cadet 2013. Torinos ha destacat que "l'arrencada del tercer quart ha condicionat la resta del joc, i amb un parcial de 0-24 hem deixat molt tocada a Navarra. A partir d'aquí i fins al final hem seguit augmentant la diferència fins arribar al 33-74 final. Bon treball de tot el grup, ara a descansar tota la tarda i a preparar-nos per la jornada de demà".

Les màximes anotadores en aquest debut per part catalana han estat Anais Portillo, amb 13 punts, i Laia Raventós i Maria Martiañez amb 12 [veure estadística].

Els dies i horaris de joc del combinat femení en aquesta fase prèvia són els següents:

Dijous 3 de gener
10:00h (Pol. Juan de Lanuza) Navarra 33 - CATALUNYA 74 (Cadet Femení)

Divendres 4 de gener
10:00h (CDM José Garcés) CATALUNYA - Castella i Lleó
17:30h (CDM Siglo XXI A) Madrid - CATALUNYA

Dissabte 5 de gener
09:00h (CDM Siglo XXI A) CATALUNYA - Galícia

A Valladolid 2012, la Selecció Catalana Cadet Femenina va fer-se amb la medalla de bronze en guanyar a Madrid per 49-52 en el partit pel 3r i 4t lloc. De les 21 vegades que el combinat femení ha participat en aquests campionats, només en una ocasió no va sumar cap medalla. En total acumula 20 medalles: 14 d'or, 3 d'argent i 3 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Masculina
El combinat masculí entrenat pel seleccionador català Joan Albert Cuadrat, juntament amb els seus ajudants Ramon Reigada i Núria Montolio, està enquadrat, a la primera fase del campionat, en el grup A de l'especial masculí juntament amb les seleccions de l'Aragó, País Basc, Galícia i Illes Balears.

El debut dels jugadors catalans ha estat a les 12 hores davant Aragó en un partit que s'ha iniciat amb domini català però sense acabar de marxar en el marcador (18-22 al final del primer període). En el segon quart, els catalans han aconseguit distanciar-se dels amfitrions arribant al descans amb un 40-54.

A la represa i com en el partit femení, els jugadors dirigits per Joan Albert Cuadrat han posat la directa i han marxat en el marcador arribant al final del tercer període amb un 53-77 i al final del partit amb un 66-99.

En finalitzar el partit, Cuadrat ha explicat que s'ha pogut veure "un partit divertit en que la filosofia dels dos equips ha estat clarament ofensiva. Un parcial de 0-8 al final del segon període, i un altre de 0-15 a la meitat del tercer han trencat el partit".

Els màxims anotadors per part catalana en aquest partit han estat Ramon Vilà, amb 23 punts; Andreu Nicolau, amb 19, i Sergi Carrión amb 12. Nicolau, amb aquest 19 punts i 6 rebots ha sumat un 24 de valoració, seguit de Vilà amb un 23 [veure estadística].

La resta de partits del combinat masculí en aquesta fase prèvia són els següents:

12:00h (Pol. Juan de Lanuza) Aragó 66 - CATALUNYA 99 (Cadet Masculí)

12:00h (CDM Siglo XXI B) CATALUNYA - País Basc
19:30h (Pol. Juan de Lanuza) Galícia - CATALUNYA

11:00h (CDM Siglo XXI A) CATALUNYA - Illes Balears

En el darrer campionat celebrat a Valladolid al gener de 2012, la Selecció Catalana Cadet Masculina va fer-se amb els sots-campionat en perdre la final davant Andalusia per un ajustat 68-71. Catalunya ha participat 21 vegades en aquests Campionats d'Espanya fent-se amb un total de 18 medalles: 6 d'or, 9 d'argent i 3 de bronze.

Segueix el Campionat al Twitter de l'FCBQ!
Una vegada més, el Twitter de l'FCBQ (http://twitter.com/FCBQ) farà un seguiment especial de la participació de Catalunya en aquest campionat amb informació al moment des de Saragossa a través del hashtag de les Seleccions Catalanes: #CatalunyaBQ.

Així mateix, el web www.basquetcatala.cat com a la pàgina oficial de la Federació Catalana de Basquetbol a Facebook (www.facebook.com/FederacioCatalanaBasquetbol) també s'anirà actualitzant puntualment amb resultats, cròniques, fotografies, resultats i declaracions dels seleccionadors catalans.