La Selecció Catalana Cadet Masculina es classifica per a les semifinals del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet 2013

Tweet #CatalunyaBQ // En aquest segon dia de competició, Catalunya ha disputat una doble jornada. El combinat femení ha jugat contra Castella i Lleó, a qui ha derrotat per 83-53, i contra Madrid, amb derrota per 57-50. La classificació per a les semifinals passa per guanyar el partit de demà contra Galícia. El combinat masculí, en canvi, ha guanyat els seus dos partits d'avui contra País Basc (83-43) i Galícia (69-77) i ja s'ha classificat per a les semifinals.

04-01-2013 00:00

Selecció Catalana Cadet Femenina
Catalunya, en noies, dirigida pel seleccionador Ivan Torinos i els seus ajudants David Girgas i Sara González, s'enfronta en aquesta fase prèvia a Navarra, Castella i Lleó, Madrid i Galícia, en el grup A de l'especial femení.

Després de superar a Navarra en el primer dia de competició, aquest divendres 4 de gener les catalanes han jugat contra Castella i Lleó. Aquest segon partit de Catalunya ha començat favorable a les nostres amb un 17-11 al final del primer quart. En els següents 10 minuts de partit, el conjunt dirigit per Ivan Torinos ha aconseguit augmentar la diferència fins els 13 punts (24-11) arribant al descans amb un 35-27. A la represa, i amb un parcial de 24-12, les jugadores catalanes han finalitzat el tercer quart amb 20 punts de diferència a favor (59-39). La superioritat catalana ha seguit en els darrers minuts tot desenvolupant un bon joc arribant al 83-53 final en un gran partit del combinat Cadet Femení.

Finalitzat el partit, el seleccionador català Ivan Torinos ha explicat que "hem plantejat el partit com una oportunitat de gaudir del nostre joc contra una gran selecció com Castella i Lleó. Sóc conscient que qui pugui veure el resultat potser pensarà que era un rival assequible, però la veritat és que Catalunya aquest matí ha fet un molt bon partit, hem jugat amb el nostre estil i hem portat a la selecció contrària al nostre ritme, aconseguint una victòria que ens ha de donar molts ànims i molta força per seguir creixent al campionat, jornada a jornada".

De cara al partit de la tarda, Torinos ha explicat que "ens espera un altre gran rival, Madrid, i ara ja només podem pensar en aquest tercer partit, felicitar a tot el grup i ara tornar a treballar de nou amb tot el cor per intentar tornar a jugar bé, aquesta és l'única manera de poder seguir gaudint del nostre viatge".

La catalana Iho López ha estat la millor jugadora del partit amb un 21 de valoració fruit dels seus 10 punts i 10 rebots, seguida de la també catalana Anaís Portillo amb una valoració de 20 (19 punts i 8 rebots). Destacar també l'actuació de Laia Raventós i els seus 19 punts. Per part de Castella i Lleó, la meitat dels punts han estat gràcies a l'Ángela Salvadores, amb 28 punts [veure estadística].

A la tarda, les catalanes han disputat el tercer partit del campionat corresponent a la quarta jornada d'aquesta fase prèvia davant Madrid. El combinat català però, ha perdut per un ajustat 57-50 en un partit molt igualat al que s'ha arribat al descans amb un 32-26 favorable a Madrid. La màxima avantatge de les madrilenyes en aquest encontre ha estat de 13 punts, que s'ha donat en el tercer període, mentre que la màxima de les catalanes ha estat de 6. Les catalanes però, han lluitat fins el final al que s'ha arribat amb un 57-50.

D'aquesta derrota, el seleccionador català Ivan Torinos ha explicat "que no hem tingut la xispa d'ahir i d'aquest matí. Madrid és un molt bon equip, però a nosaltres ens ha faltat una mica de benzina per jugar i fer millors lectures de joc. Ara no valen excuses, només pensar en la jornada de demà al matí, doncs depenem de nosaltres, i si guanyem contra Galícia estarem a semis. No serà fàcil però ens hi deixarem la pell".

Les millors jugadores catalanes en aquest partit han estat Laia Raventós (11 de valoració), amb 19 punts; Maria Martiañez (14 de valoració), amb 13 rebots; i Iho Lopez (12 de valoració) amb 8 punts i 8 rebots [veure estadística].

Demà al matí, l'equip buscarà classificar-se per a les semifinals contra Galícia a partir de les 9 hores. En cas de guanyar, jugaria les semis a la tarda.

Els dies i horaris de joc del combinat femení en aquesta fase prèvia són els següents:

Semifinals

A Valladolid 2012, la Selecció Catalana Cadet Femenina va fer-se amb la medalla de bronze en guanyar a Madrid per 49-52 en el partit pel 3r i 4t lloc. De les 21 vegades que el combinat femení ha participat en aquests campionats, només en una ocasió no va sumar cap medalla. En total acumula 20 medalles: 14 d'or, 3 d'argent i 3 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Masculina
El combinat masculí entrenat pel seleccionador català Joan Albert Cuadrat, juntament amb els seus ajudants Ramon Reigada i Núria Montolio, està enquadrat, a la primera fase del campionat, en el grup A de l'especial masculí juntament amb les seleccions de l'Aragó, País Basc, Galícia i Illes Balears.

Una vegada superat amb victòria el debut al campionat davant els amfitrions d'Aragó, la Selecció Catalana Cadet Masculina juga contra País Basc a partir de les 12 hores d'aquest divendres 4 de gener. Aquest segon encontre dels catalans ha començat de cara als nostres amb un 17-9 incial. En el segon quart, el conjunt basc ha retallat distàncies aconseguint capgirar el marcador (23-24) però els jugadors catalans entrenats per Joan Albert Cuadrat han tornat a capgirar el resultat, però en aquest cas tímidament arribant al descans amb un 34-27 favorable. A la represa, Catalunya ha estat més encertada en atac i ha eixamplat una mica més la diferència arribant al final del tercer període amb un 52-36. En el darrer quart, l'equip ha completat un gran partit, molt seriós, amb paciència i bon treball, superant al conjunt basc per 40 punts de diferència amb un parcial final de 31-7 (83-43).

Joan Albert Cuadrat, seleccionador català cadet masculí, ha definit el partit com "tremendament intens, on fins el tercer quart no s'ha pogut trencar. La intensitat d'Euskadi ha forçat males accions. Quan ens hem ficat el vestit de feina s'ha portat la iniciativa en el joc".

El millor jugador del partit ha estat Samuel Rodríguez amb un 23 de valoració fruit dels seus 13 punts i 6 rebots, seguit de Ramon Vilà amb un 17 (14 punts i 5 rebots). Destacar també els 14 punts d'Andreu Nicolau o els 12 de Nedim Dedovic [veure estadística].

A la tarda, els catalans han jugat el seu segon partit d'aquesta jornada doble i han certificat la classificació per a les semifinals en superar a Galícia en un mal partit dels nostres per 69-77. Tot i un bon inici dels jugadors dirigits per Joan Albert Cuadrat amb un parcial de 14-25 en el primer quart, els gallecs han retallat diferències al segon marxant al descans amb un 38-43 a favor de Catalunya. A la represa, el combinat gallec ha seguit lluitant fins empatar el partit a 57 aprofitant el nostre desencert, però a partir d'aquest moment els jugadors catalans han tornat a portar el ritme de partit i amb un parcial de 0-14 han marxat en el marcador fins arribar als 18 de diferència. Al final, victòria i classificació per a les semifinals en guanyar a Galícia per 69-77.

El seleccionador català, Joan Albert Cuadrat, ha reconegut que "aquest ha estat un mal partit, tot i començar molt bé i amb un joc brillant, però la relaxació i els mals percentatges de tir han permès a una lluitadora Galícia empatar el partit, que ha obligat als nostres a lluitar fins el final".

El jugador català més destacat d'aquest partit ha estat de nou Ramon Vilà amb un 22 de valoració (18 punts i 6 rebots), seguit d'Albert Ruiz i Albert Real amb un 14 de valoració [veure estadística].

Catalunya ja s'ha classificat per a les semifinals de demà a la tarda, però al matí disputarà el darrer partit de la fase prèvia contra Illes Balears a les 11h.

La resta de partits del combinat masculí en aquesta fase prèvia són els següents:

12:00h (Pol. Juan de Lanuza) Aragó 66 - CATALUNYA 99

12:00h (CDM Siglo XXI B) CATALUNYA 83 - País Basc 43
19:30h (Pol. Juan de Lanuza) Galícia 69 - CATALUNYA 77

11:00h (CDM Siglo XXI A) CATALUNYA - Illes Balears

Semifinals

En el darrer campionat celebrat a Valladolid al gener de 2012, la Selecció Catalana Cadet Masculina va fer-se amb els sots-campionat en perdre la final davant Andalusia per un ajustat 68-71. Catalunya ha participat 21 vegades en aquests Campionats d'Espanya fent-se amb un total de 18 medalles: 6 d'or, 9 d'argent i 3 de bronze.

Segueix el Campionat al Twitter de l'FCBQ!
Una vegada més, el Twitter de l'FCBQ (http://twitter.com/FCBQ) fa un seguiment especial de la participació de Catalunya en aquest campionat amb informació al moment des de Saragossa a través del hashtag de les Seleccions Catalanes: #CatalunyaBQ.

Així mateix, el web www.basquetcatala.cat com a la pàgina oficial de la Federació Catalana de Basquetbol a Facebook (www.facebook.com/FederacioCatalanaBasquetbol) també s'anirà actualitzant puntualment amb resultats, cròniques, estadístiques, fotografies i declaracions dels seleccionadors catalans.