Espectacular Torneig Internacional de Seleccions 3x3 de Girona

L'exterior de Fontajau ha estat l'escenari d'aquest torneig amb les Seleccions Absolutes de 3x3 d'Alemanya, Andorra, Catalunya, Letònia i Països Baixos com a protagonistes.

22-10-2022 09:30

Aquest dissabte 22 d'octubre s'ha disputat la 1a edició del Torneig Internacional de Seleccions 3x3 organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF) i de l'Ajuntament de Girona i emmarcat en la 2a Setmana Catalana de l'Esport impulsada per la UFEC i la Generalitat de Catalunya.

Letònia ha estat la gran triomfadora de l'International 3x3 Tournament en de Girona en guanyar en categoria femenina i masculina després de superar a Països Baixos a les respectives finals. Les Seleccions Catalanes Absolutes de 3x3 dirigides per Jaume Comas (combinat masculí) i per Pere Purrà (combinat femení) han finalitzat, en la seva estrena oficial, en 3a posició femenina i en 4t lloc masculí en un torneig que ha comptat amb seleccions d'alt nivell en la modalitat de 3x3. L'equip masculí estava integrat per Xavi Guirao, Eloi GalofréMartí Sanante i Ruben Aragón en substitució de Fèlix López, que va causar baixar per la defunció del seu pare i a qui tots els participants del torneig li van retre un emotiu minut de silenci en l'inici de la competició.

Els jugadors catalans van superar a Alemanya i Andorra a la fase prèvia, quedant-se a un pas de l'accés a la final, i en el partit pel 3r i 4t lloc van caure davant els alemanys. La Selecció Catalana Absoluta Femenina, per la seva banda, estava configurada per Cynthia MolinaSerena MiratMaria Olmo i Andrea Sisniega, i va sumar dues victòries, una davant les campiones de Letònia i una altra davant Andorra en el partit pel 3r lloc.

El 1r Torneig Internacional de Seleccions 3x3 va comptar amb àrbitres del Comitè d'Àrbitres de l'FCBQ amb experiència en el Circuit 3x3 i en competicions oficials de 3x3 amb l'àrbitra gironina internacional, ACB i FIBA 3x3, Yasmina Alcaraz, com a instructora tècnica arbitral. La van acompanyar Carles Alonso, Romain Bourdeaux, José Manuel González, Héctor Martínez, Sergi del Olmo, Edu Rey i Marta Ruiz.

Classificació International 3x3 Tournament

Femení
1r Letònia 
2n Països Baixos
3r Catalunya
4t Andorra

Masculí
1r Letònia
2n Països Baixos
3r Alemanya 
4t Catalunya
5è Andorra

Catalunya a l'International 3x3 Tournament

Catalunya 10 - 21 Letònia (masculí)
Catalunya 10 - 19 Andorra (femení)
Alemanya 15 - 16 Catalunya (masculí)
Països Baixos 14 - 6 Catalunya (femení)
Catalunya 17 - 15 Andorra (masculí)
Letònia 6 - 10 Catalunya (femení)
Països Baixos 21 - 9 Catalunya (masculí)
Alemanya 14 - 8 Catalunya (3r i 4t lloc masculí)
Andorra 15 - 16 Catalunya (3r i 4t lloc femení)

Paral·lelament a la disputa d'aquesta 1a edició del Torneig Internacional de Seleccions 3x3, la presència del bàsquet en el marc de la 2a Setmana Catalana de l'Esport ha comptat amb un torneig inclusiu de 3x3 de la mà de la Federació ACELL.

La irrupció de les Seleccions Catalanes de 3x3 ha esdevingut el tret de sortida definitiu al més recent dels tres pilars que vertebren la modalitat de 3x3, impulsats per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Així doncs, aquesta temporada 2022-23 s'han creat les seleccions absolutes catalanes de 3x3 que s'afegeixen als consolidats projectes ja existents d'aquesta disciplina com són el Circuit 3x3 FCBQ, que enguany viurà la seva 6a edició, i la competició de nova creació com són els Campionats de Catalunya 3x3, que van gaudir d'una càlida acollida en la seva estrena com a campionats oficials de l'FCBQ la temporada 2021-22.