La Llicència de Psicòleg/a Esportiu/va, una eina clau per aportar valor afegit

La Federació Catalana de Basquetbol va ser pionera implantant aquesta possibilitat la temporada 2020-21.

13-07-2022 13:00

Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), ha mantingut aquest dimecres 13 de juliol una reunió de treball amb Sandra Nogués, presidenta de la secció de Psicologia de l’Esport del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), i Jaume Martí, vicepresident de l’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport (ACPE), per fer seguiment de la implantació de la Llicència de Psicòleg/a Esportiu/va. La trobada també ha comptat amb la presència del psicòleg esportiu, Àlex Gordillo, així com de la psicòloga esportiva del Força Lleida i del CB Lleida, Noemí Bonet.

"La Federació Catalana va ser pionera implantant aquesta llicència la temporada 2020-21. De moment ha tingut una introducció moderada, però ara que estem recuperant la normalitat i que la gent coneixerà més aquesta possibilitat, les previsions de creixement són il·lusionants. És una llicència que ha de servir per visibilitzar la feina d’un col·lectiu cada vegada més important dins del món de l’esport", ha explicat Aril.

"Participar d’aquesta iniciativa és un honor. Aquesta llicència és un exemple molt positiu i serveix per reconèixer i dignificar la nostra feina", opina Nogues. El cost de tramitar aquesta llicència és gratuït. "És la primera vegada que una federació esportiva ens reconeix com a tècnics amb el dret de poder estar a una banqueta. La nostra feina és tan important com la de la resta de persones del cos tècnic. Espero que aquesta iniciativa serveixi perquè altres federacions s’animin i facin el pas", Martí.

"És un salt qualificatiu molt important perquè el nostre àmbit era invisible fins ara", ha reconegut Àlex Gordillo, psicòleg esportiu. "A l’hora de treballar és un salt de qualitat. Jo he notat un canvi molt gran i els jugadors et veuen com una entrenadora més. Saben que si hi ha qualsevol incidència durant el partit, hi pots intervenir des de la banqueta. A mi m’ha facilitat molt la feina", afegeix Noemí Bonet, psicòloga esportiva del Força Lleida i del CB Lleida.