Programa #BQSalut càncer i bàsquet / Activitats preventives en la dona

Nou vídeo de l'Àrea de Salut de l'FCBQ centrat en el càncer ginecològic i la seva prevenció, revisions i detecció amb la Dra. Gómez Roig.

19-05-2022 10:00

En el marc del nou programa sobre el càncer i i el bàsquet de l'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) encapçalada per la Dra. Silvia Treviño, publiquem nous continguts sobre la DONA i el CÀNCER, centrats en aquesta ocasió en el càncer ginecològic i la seva prevenció, revisions i detecció.

Aquest programa de BQSalut, que té com a objectiu explicar com prevenir aquesta malaltia i com reincorporar-se a la pràctica esportiva després d'un càncer, compta amb la col·laboració de la Clínica Corachan com a soci principal i Centre Mèdic de Referència de l'FCBQ. En el nou vídeo i amb l'ajuda de la Dra. Lola Gómez Roig, ginecòloga responsable de l'Institut de Ginecologia Dra. Gómez Roig de Clínica Corachan i Cap del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, s'expliquen diferents activitats preventives en la dona i el càncer.

 

Programa càncer i bàsquet #BQSalut

Un dels objectius d'aquest nou programa de l'Àrea de Salut de l'FCBQ és informar, a tota la nostra família del Bàsquet Català, de tots els elements que ens ajuden a prevenir malalties com el càncer. L'exercici és un poderós antiinflamatori que ens ajuda al sistema immunològic, i la pràctica del bàsquet dins la nostra societat és un element preventiu i de tractament per malalties com aquesta. Amb aquest programa també volem ajudar a incorporar el bàsquet i els seus gestos esportius als professionals de Fisioteràpia, en etapes finals de la recuperació de la quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia post-càncer, per a tots els components que formen part del bàsquet i malalts que vulguin iniciar una activitat esportiva post-tractament. 

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Silvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells alimentaris dels nostres esportistes, o es porten a terme diferents programes com aquest nou sobre 'el càncer i l'esport' i projectes com el Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL) entre d'altres.

| FCBQ | BQSalut |