Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL)

Vols participar en el programa? Ajuda'ns a prevenir lesions!  Amb la informació obtinguda construirem els protocols del nou Programa DPL.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva Àrea de Salut (BQSalut) va posar en marxa, a l'octubre de 2017, el nou Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL) per tal d'elaborar protocols específics en funció del risc de cada jugador/a de patir una lesió, establert per edat, nivell, sexe i altres factors que poden influenciar en l'increment de lesions als nostres jugadors/es. L'àrea BQ Salut agraeix la col·laboració de tots els jugadors i Clubs que ja han participat en el Programa.

Aquest projecte de l'FCBQ dins l'àrea de BQ Salut consta de tres fases:

  • FASE I: recollida de dades de mesures físiques aleatòries a més de 300 jugadors/es catalans i recollida de d'informació anònimes a través de qüestionaris que permetin especificar i individualitzar més els protocols.
  • FASE II: elaboració dels protocols pel grup d'experts de l'àmbit de la fisioteràpia, la medicina i/o la preparació física.
  • FASE III: publicació dels protocols en nivell bàsic (per a clubs sense recursos de professionals de la fisioteràpia o de la preparació física) i publicació dels protocols de nivell avançat (per a Clubs que disposin de professionals de l'àmbit de la fisioteràpia, la medicina i/o la preparació física).

 

Vols participar en el Programa?

Si has nascut entre 2000 i 2006 et demanem que ens dediquis uns minuts per emplenar aquests 5 qüestionaris.

 

Qüestionaris

ANAMNESI

Recopilació de dades del federat per elaborar una història clínica i esportiva que serveixi de base diagnosticar possibles malalties. Aquest qüestionari s'ha d'omplir amb l'ajuda dels pares, ja que conté dades que pot ser els nens no podran respondre.

ESPECÍFICS

És important omplir aquests qüestionaris el més sincerament possible, ja que les dades obtingudes seran tractades per elaborar un diari de control del federat, i qualsevol dada fora del marge de normalitat pot ser símptoma de malaltia:

REGISTRE DE LESIONS

El registre de lesions té com a finalitat ajudar a l'equip mèdic a elaborar un diagnòstic més fidedigne. Aquest qüestionari s'ha d'omplir amb l'ajuda dels pares: