Sabies que...

l'Orillo Verde de Sabadell va ser un dels equips destacats d'àmbit estatal durant la dècada dels 50?

07-01-2021 17:00

El Club Bàsquet Orillo Verde de Sabadell, fundat l'any 1949 per Josep Maria Carol, propietari de la fàbrica Manufactures Carol, sota la denominació de Carol-Sabadell, va esdevenir un dels equips de referència a partir de la temporada 1956-57, any en què va aconseguir disputar la primera Lliga estatal. Els bons resultats van ser una constant durant aquelles campanyes, destacant el 3r lloc al 1957, darrere del Real Madrid i del FC Barcelona. La professionalització de l'esport i les elevades despeses econòmiques per a mantenir-se a la 1a divisió nacional van acabar forçant la seva desaparició, al 1961.

Les imatges fan referència a les expedicions per a jugar partits de la lliga nacional per part de l'equip sabadellenc. El bloc català al complet a l'aeroport, liderat per l'entrenador Fernando Font, correspon a un dels habituals desplaçaments a Madrid per enfrontar-se a diversos conjunts d'aquesta mateixa ciutat. Amb l'objectiu d'estalviar despeses en trajectes, a les primeres lligues s'aprofitava un mateix viatge per a disputar diversos encontres del campionat.

D'altra banda, també s'hi veu plasmada la dificultat dels desplaçaments, com podia ser les nevades freqüents en els trasllats cap a les localitats del nord. Tal i com mostra la segona fotografia, en aquella ocasió, i corresponent a la temporada 1958-59, l'expedició catalana emprenia la marxa cap a Saragossa, per mesurar-se a l'Iberia aragonès i, posteriorment, començar un segon viatge amb destí final a Vitòria per veure's les cares amb l'Águilas local.

Entre els jugadors destacats del club, en aquells anys, destaquen Jordi BonareuJosep MassaguerJosep Lluís CortésJosé María SoroPaco Llobet, Hilari Combau o Andreu Oller, amb l'esmentat tècnic Fernando Font.

Curiositats, històries o anècdotes com aquesta del Bàsquet Català a #SabiesQue, la nova secció del web de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

| SabiesQue |