Projecte solidari del Femení Osona a Gàmbia

El Club Bàsquet Femení Osona conjuntament amb l'Associació Abaraka Bake engegarà, aquest estiu, un projecte solidari a Gàmbia amb la col·laboració de l'FCBQ a través del programa BQSolidari.

24-02-2020 17:12

Una expedició d'entrenadors i entrenadores del Femení Osona viatjaran aquest proper estiu fins a Gàmbia on col·laboraran amb tres escoles de bàsquet que, actualment, compten amb prop d'un centenar de nois i noies. Els entrenadors i entrenadores ajudaran en l'organització d'un campus obert a tothom per gaudir del bàsquet i potenciar la pràctica esportiva, i també realitzaran diferents clínics tècnics i tàctics on es potenciarà l'ensenyament d'aquest esport mitjançant el joc i diferents activitats. Aquest projecte comptarà amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través del programa 'BQSolidari'.

Abans d'emprendre el viatje, els tècnics rebran una formació de l'Associació Abaraka Bake en relació a la cultura i les tradicions de Gàmbia i definiran un mètode d'entrenament adequat per un campus d'aquestes característiques, adaptat als participants que hi puguin assistir, als materials a disposar així com a condicions climàtiques i característiques esportives pròpies de Gàmbia. Així mateix, l'expedició osonenca també col·laborarà en altres projectes engegats a la zona, com per a exemple a Jali (Kiang west) on l'Associació Abaraka Bake hi té projectes com els horts comunitaris o el centre de treball per a dones.

Els objectius del Femení Osona en aquest projecte són oferir als seus entrenadors i entrenadores la possibilitat d'aprendre noves cultures i visions de l'esport i compartir coneixements i amistats a través de bàsquet.

Projectes i iniciatives com aquesta, desenvolupada per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.