Campanya contra el tabac destinada als joves protagonitzada per Ricky Rubio

El Departament de Salut i The Ricky Rubio Foundation presenten una nova campanya contra el tabac amb el jugador català de l'NBA, Ricky Rubio, com a protagonista.

09-10-2019 10:00

Aquest dimarts 8 d'octubre, la pista de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia ha estat l'escenari de la presentació de la nova campanya contra el tabac del Departament de Salut que, sota el lema 'Aguanta', va dirigida als joves d'entre 14 i 20 anys. La campanya compta amb la col·laboració de The Ricky Rubio Foundation així com també dels Lluïsos de Gràcia i el suport de BQSalut, l'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Vuit de cada deu persones que actualment fumen van començar abans dels 20 anys i, per aquest motiu, des del Departament de Salut es vol posar especial èmfasi en el col·lectiu de nois i noies d'entre 14 i 20 anys per evitar que comencin a fumar o fer que ho deixin al més aviat possible. En aquesta campanya, Ricky Rubio protagonitza quatre proves com, per exemple, anar en un tricicle mini o encistellar en un cistella mòbil, per difondre el missatge següent: "Si Ricky aguanta en un tricicle tu pots aguantar sense fumar". Els quatre reptes del jugador de l'NBA es poden veure al web aguanta.cat, on també hi ha consells per deixar de fumar. La campanya es distribuirà per diferents mitjans, però sobretot se centrarà en les xarxes socials, que són els canals més utilitzats pels joves. També s’enviaran pòsters a tots els instituts del país i als centres sanitaris.

Durant l'acte de presentació de la campanya, conduït pel periodista Jordi Basté als Lluïsos de Gràcia, la consellera de Salut Alba Vergés ha destacat que "s'ha de posar especial èmfasi en l'augment de l'ús de cigarretes electròniques entre els joves". Les xifres són "preocupants", perquè un de cada dos escolars ha provat una cigarreta electrònica, quan el 2016 només era un de cada cinc. "Hem de combatre aquesta tendència i, sobretot, deixar clar que és totalment fals que aquest tipus de productes siguin un mitjà efectiu per deixar de fumar", va incidir la consellera, que també ha alertat del risc per a la salut que suposen aquests dispositius.

Per la seva part, Ricky Rubio ha explicat que des d'un primer moment es va mostrar molt a favor de protagonitzar aquesta campanya contra el tabac i ha subratllat la importància de conscienciar els joves perquè no fumin o deixin de fumar. Així mateix, el president de la secció de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia, Rafa Nache, s'ha mostrat molt agraït de poder acollir la presentació d'aquesta campanya, tot obrint les portes a poder col·laborar en properes accions i iniciatives relacionades amb la Salut com xerrades sobre nutrició.

| BQSalut | FCBQ |