Les Lligues Nacionals Catalanes LEB, LF2 i EBA, també definides!

Les Lligues Catalanes d'equips LEB, LF2 i EBA ja estan configurades i completen el quadre final de les Lligues Nacionals Catalanes 2019-20.

26-07-2019 12:00

XX Lliga Nacional Catalana LEB

La Lliga Nacional Catalana LEB arriba enguany a la seva 20a edició i comptarà amb la participació de 6 equips de les categories LEB 2019-20. El representant de la LEB Or serà l'ICG Força Lleida mentre que els cinc clubs de la LEB Plata seran el Torrons Vicens - CB L'Hospitalet, el Bàsquet Girona, el CB Pardinyes Lleida, el CB Prat i el Barça. El format dividirà el quadre competitiu en dos grups de tres equips, que jugaran una lligueta de tots contra tots.

Grup 1: ICG FORÇA LLEIDA, TORRONS VICENS - CB L'HOSPITALET i BÀSQUET GIRONA
Grup 2: CB PARDINYES LLEIDA, CB PRAT i BARÇA

Els dos primers classificats de cada grup accediran a la Final a Quatre prevista pel cap de setmana del dissabte 14 i diumenge 15 de setembre en el Barris Nord de Lleida.

El vigent campió de la Lliga Nacional Catalana LEB Or és el CB PRAT, que encadena quatre títols consecutius. La darrera temporada, els pratencs van superar a la final el Barça Lassa per un 92-80. Per part de la Lliga Nacional Catalana LEB Plata, el CB L'Hospitalet es va emportar la victòria final en vèncer el Bàsquet Girona per 73-56.

XVI Lliga Nacional Catalana Femenina 2

La 16a edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina 2 2019-20 aplegarà un total de 6 equips que articularan una primera fase, prèvia a l'habitual Final a Quatre de les últimes temporades. Així doncs, els tres conjunts que configuren cadascun dels grups es mesuraran en una lligueta de tots contra tots, durant el mes de setembre.

Grup 1: ADVISORIA BOET MATARÓ, SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ i SEGLE XXI
Grup 2: CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA, BARÇA CBS i LIMA-HORTA BARCELONA

Els dos primers classificats de cada grup tindran el bitllet per una Final a Quatre que tindrà lloc dissabte 28 i diumenge 29 de setembre al Palau Joan Carles Navarro de Sant Feliu de Llobregat.

El BARÇA CBS és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu segon títol després d'abatre el MATARÓ PARC BOET per un 53-65 a la final jugada a El Prat de Llobregat.

XXXVIII Lliga Nacional Catalana EBA

Com en els darrers anys, la competició de la 38a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA mantindrà la seva estructura de la fase prèvia de vuit grups, amb representació d'arreu del territori. Els primers set grups estaran composats per tres clubs que disputaran una lligueta de tots contra tots mentre que el 8è grup vindrà conformat per dos equips que es jugaran l'accés a la següent etapa competitiva en format d'anada i tornada.

Grup 1: C.B. SALOU A, CB VALLS NUTRION i IBERSOL CBT
Grup 2: CB CORNELLÀ, CAMPING BIANYA ROSER i FC MARTINENC BÀSQUET
Grup 3: UE MATARÓ - GERMANS HOMS, CB QUART GERMANS CRUZ i MATARÓ PARC BOET
Grup 4: CLUB ARENYS BÀSQUET, AE BADALONÈS i RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET
Grup 5: MARISTES ADEMAR A, JAC SANTS A i MCNTEAM SESE A
Grup 6: MONBUS - CB IGUALADA, TENEA - CB ESPARREGUERA i CB MARTORELL
Grup 7: BBA CASTELLDEFELS, BARBERA TEAM VALUES i OIC PENTA - UB SANT ADRIÀ A
Grup 8: CB VIC - UNIVERSITAT DE VIC - BC MORABANC ANDORRA B

Els primers classificats de cada grup aconseguiran l'accés a uns quarts de final que es disputaran a partit únic. El sorteig es comunicarà oportunament, una vegada hagi finalitzat la fase prèvia.

Els guanyadors d'aquesta eliminatòria arribaran a la Final a Quatre, que es jugarà el cap de setmana 8 i 9 de febrer de 2020, en seu i hora a determinar.

L'actual campió de la competició és el CB QUART que l'any passat va revalidar el títol del 2017-18 en superar a la darrera final al MONBUS-CB IGUALADA per un 52-59.