El CB L'Hospitalet, campió de la Lliga Catalana LEB Plata

El Torrons Vicens-CB L'Hospitalet es proclama, per primera vegada, campió de la competició en superar al Bàsquet Girona a la final per un 73-56.

15-09-2018 18:00

El Pavelló Municipal Els Saioners de Santa Coloma de Farners acull la 19a edició de la Lliga Nacional Catalana LEB que, en categoria LEB Plata, compta amb el CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC, el BÀSQUET GIRONA i el TORRONS VICENS-CB L'HOSPITALET com a equips protagonistes. Aquesta temporada, el format de competició va deparar una eliminatòria prèvia a partit únic que va enfrontar als dos nouvinguts de la categoria, el CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC i el BÀSQUET GIRONA. La prèvia, celebrada el passat dimecres 12 de setembre, va finalitzar amb victòria dels gironins dirigits per Quim Costa per un clar 60-96.

A la final, el TORRONS VICENS-CB L'HOSPITALET s'ha proclamat campió de la competició en superar al BÀSQUET GIRONA per un 73-56. Una final amb inici favorable a un CB L’Hospitalet que, dirigit per Joan Manuel Hoya, en els primers quatre minuts ha pogut obrir una petita escletxa en el marcador de 10 punts (13-3) amb un gran encert interior com exterior. Tot seguit, han anat ampliant la diferència fins a tancar el primer període amb un màxima favorable de 14 punts (23-9) i amb Shota Gelazonia com a dominador amb 9 punts.

El domini dels de L’Hospitalet ha continuat en el segon període (màxima de 19 punts en aquest quart) davant uns gironins dirigits per Quim Costa que intentaven retallar distàncies però sense èxit tot i millorar en l’aspecte rebotejador i anotador (19 punts en aquest quart: 7 de Herny Bolton i 6 de Robert Cosialls). Ivan Garcia des de la línia de 6,75 ajudada al CB L’Hospitalet a seguir augmentant el domini marxar al descans amb un 44-28 favorable als del Baix Llobregat.

A la represa ha arribat la reacció gironina que a 2 minuts pels final retallava distàncies i amb un parcial de 0-12 reduïa la diferència i baixava dels 10 punts: 54-47 al final del 3r quart. L’empenta del Bàsquet Girona s’ha diluït en el darrer període amb un L’Hospitalet que ha tornat a imposar el seu joc aconseguint de nou marxar i superar en aquesta ocasió els 20 punts (71-50 a 2’ pel final). Els darrers minuts, de pur tràmit, el CB L’Hospitalet ha acabat de segellar la victòria i el títol de campions arribant al final amb un 73-56.

El millor de la final i MVP ha estat el jugador del CB L'Hospitalet, Shota Gelazonia, amb un 33 de valoració fruit dels seus 26 punts i 6 rebots. També ha destacat de l'equip campió Ivan Garcia (15 punts) i Albert Homs amb 11 punts i 7 rebots. Per part del Girona, el millor ha estat Robert Cosialls amb 11 punts i 6 rebots, seguit del seu company Henry Bolton amb 12 punts i 8 rebots.

Amb aquesta victòria i títol, el TORRONS VICENS-CB L'HOSPITALET aconsegueix també un bitllet per disputar la semifinal de la Lliga Nacional Catalana LEB OR, davant el vigent vencedor CB PRAT.

Lliga Catalana LEB Plata 2018