Definides les finals de Copa Federació Femenina en categoria Júnior i Copa Catalunya

L'SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ i el CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA disputaran la final de la Copa Federació Femenina en categoria Júnior mentre que el BASKET ALMEDA i JOVENTUT LES CORTS A ho faran a la Copa Catalunya el diumenge 3 de gener en el Palau Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat.

02-01-2016 00:00

Un SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ molt sòlid en defensa i encertat es fa amb la primera plaça de la final en categoria Júnior en superar amb una àmplia diferència al C.B. F. CERDANYOLA per 84-38. L'agressivitat defensiva de les liles ha provocat molt pèrdues de pilota de les seves rivals donant-les-hi molts punts sota cistella i aconseguint que s'anessin fora del partit al finalitzar la primera meitat (51-23). El desconcert de les visitants a l'inici del segon període i la bona ma de la Marina Valles (24 punts) han sigut els detonants per fer més gran la diferència en un enfrontament on ha hagut un equip clarament superior. La falta d'encert tampoc ha ajudat al CERDANYOLA i no ha pogut entrar dins del partit per intentar capgirar el resultant, caient finalment derrotat per 84-38.

L'altre equip que s'ha fet amb la plaça per la final ha sigut el CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA en derrotar al PLATGES MATARÓ en un enfrontament que s'ha decidit en l'últim minut (53-52). El PLATGES MATARÓ, que ha anat per sota el marcador gran part del primer quart, ha retallat distàncies amb contraatacs per acabar el període només un punt per sota (13-12). El segon quart ha començat amb moltes errades en atac per part dels dos equips i no és fins a la meitat d'aquest període que ha arribat, de la ma de les gironines, la primera cistella. Un parell de minuts després s'ha lesionat Júlia Garriga al caure per agafar un rebot i no ha pogut tornar a la pista. La pujada d'intensitat defensiva de l'UNIGIRONA ha frenat el joc ràpid de les visitants i s'han anat al descans dos punt per sobre en el marcador (25-22) després que el MATARÓ arribés a capgirar-lo. La segona meitat ha començat amb un nivell baix d'anotació a causa de la gran defensa dels dos equips, factor que ha mantingut el partit ajustat fins al final. Un duel d'anotació entre Blanca Casamort (Girona) i Esther Murat (Mataró) han ajustat encara més l'enfrontament. A falta de 50 segons per a que s'acabés el partit, Murat ha anotat un triple per posar al seu equip un punt per sobre (51-52), però una personal a l'altra costat de la pista ha tornat a canviar les tornes a favor de les gironines. Dos errades consecutives de Murat en el llançament d'un triple i d'una "bomba" han donat la victòria a les locals per la mínima (53-52).

Pel que fa la Copa Catalunya, victòria del BASKET ALMEDA davant del GEIEG A per 39-69. Hi ha hagut una igualtat màxima entre els dos equips al començament del partit, amb un petit avantatge d'un punt a favor de les gironines al acabar el primer quart. Però dos triples consecutius a l'inici del segon període de l'Alba Acevedo capgiren el marcador i posen a l'ALMEDA per davant (15-20). Les cornellanenques han obert una petita escletxa arrel de pujar les línies defensives i de la molt bona direcció de la seva base Andrea Alanís, permetent-les al descans estar 7 punts per sobre (21-28). L'encert de l'ALMEDA al començament de la segona meitat amb Alanís al capdavant (28 punts), ha fet que la distància augmenti poc a poc. Finalment les locals no han pogut plantar cara i han acabat perdent per una diferència de 30 punts (39-69).

Pel que fa la última semifinal de la jornada, el JOVENTUT LES CORTS A derrota al BARÇA CBS A per 67-54 en el que ha sigut un partit molt dur físicament. El JOVENTUT LES CORTS A comença amb un parcial de 9-2 a favor, obligant a l'entrenador visitant a demanar temps mort abans dels quatre primers minuts del partit. El seu encert des de la línia de 3,75, amb una gran Paula Tutusaus (21 punts), i les errades ofensives del BARÇA CBS han fet que es distanciessin en el marcador fins a acabar el quart 10 punts per sobre (21-11). En el segon període semblava que les blaugrana acurçaven la distància però el JOVENTUT LES CORTS ha pressionat en defensa i ha pogut anar-se'n al descans amb una diferència, gràcies als contraatacs, de 9 punts. La segona part ha començat amb un intercanvi de cistelles que ha mantingut la distància al llarg del període per enfrontar l'últim quart. El BARÇA CBS ha canviat el chip i ha tornat a pista molt encertat, aconseguint retallar 6 dels 11 punts de desavantatge que tenia (54-49). Però tot just l'entrenador del JOVENTUT LES CORTS ha demanat un temps mort que ha tornat a canviar els papers, fent que el seu equip tornés a marxar en el marcador i mantingués aquesta dinàmica fins al final (67-54).