El CB PRAT JOVENTUT, segon finalista de la Regal XVI Lliga Nacional Catalana LEB

La segona semifinal d'anada i tornada de la Regal XVI Lliga Nacional Catalana LEB s'ha disputat aquest 18 i 21 de setembre entre el FC BARCELONA LASSA i el CB PRAT JOVENTUT amb victòria i accés a la final dels pratencs.

22-09-2015 00:00

La tornada, que el CB PRAT JOVENTUT afrontava amb una renda de +8, ha estat favorable als pratencs en imposar-se de nou al FC BARCELONA LASSA, però en aquesta ocasió per un 75-66. El partit molt igualat des d'un inici, s'ha iniciat favorable als blaugranes d'Alfred Julbe però sense arribar a marxar en el marcador (16-18 al final del 1r quart).

Abans del descans, els jugadors locals dirigits per Roberto Sánchez han capgirat el marcador (34-31) però a la represa s'han tornat a veure superats per un rival que volia capgirar l'eliminatòria. El tercer període s'ha tancat amb un empat a 54 en el marcador i l'intercanvi de cistelles ha continuat en els primers minuts del darrer quart. El Prat però, ha posat la directa en la recta final i amb un parcial de 21-12 en aquest període, ha sentenciat la semifinal marxant de 9 punts (75-66) i certificant l'accés a la Final.

El millor jugador del partit, tot i la derrota del seu equip, ha estat el blaugrana Emir Sulejmanovic amb un 28 de valoracio fruit dels seus 16 punts i 13 rebots. Per part local ha destacat un encertat Xavi Forcada que ha anotat 12 punts -sense errar cap tir- i ha capturat 4 rebots, i Sergi Costa amb 15 punts i 7 rebots.

El CB PRAT JOVENTUT, com a guanyador d'aquesta semifinal, s’enfrontarà a l’ACTEL FORÇA LLEIDA a la Final que es jugarà al Palau d'Esports de Granollers el proper dissabte dia 26 de setembre a les 18h. Aquesta Final es disputarà juntament amb la Regal XXXVI Lliga Nacional Catalana ACB dins els actes de Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015.

L'entrada per aquest partit serà de 10 euros (grada) ó de 15 euros (peu de pista) i inclou també la final de la Regal XXXVI Lliga Nacional Catalana ACB. Els nens i nenes menors de 4 anys tenen l'entrada gratuïta.

A la semifinal d'anada, el CB PRAT JOVENTUT es va imposar per 74-82 al FC BARCELONA LASSA en un partit que va començar favorable als visitants que, entrenats per Roberto Sánchez, van aconseguir marxant de 10 punts en els primers minuts. Els jugadors locals dirigits per Alfred Julbe, per la seva banda, van reaccionar amb un parcial de 8-0, tot tancant el primer període per davant en el marcador (23-20) i amb el debut del base eslovè Jaka Lakovic, en el seu retorn al club blaugrana.

Els millors minuts del Barça van arribar en el segon període, moment en el que van agafar la seva màxima diferència (+9), però el Prat va retallar distàncies marxant al descans amb un 44-38.

A la represa, el Prat va capgirar el marcador amb un parcial de 0-12 i va passar a portar el ritme del partit finalitzant el tercer període amb una avantatge de 5 punts (56-61), amb Alex Ros i Zoran Nikolic com a jugadors destacats. En els següents minuts, més igualats i amb un intercanvi de cistelles, es van acabar imposant els visitants per 8 punts (74-82).

El millor del partit va ser Xavier Forcada del Prat amb 15 punts, seguit del seu company Gerbert Martí amb 16 punts i 7 rebots. El màxim anotador del partit però, va ser el també jugador del Prat, Alex Ros, amb 19 punts anotats. Per part blaugrana, els millors van ser Nedim Djedovic amb 13 punts i amb 12, Marc Garcia.